Sölvesborgs kommun

Vad vill du göra på Havsudden?

Ett litet barn tillsammans med en vuxen. Foto: Scandinav bildbyrå.

Vad vill du och din familj göra på Havsudden? Foto: Scandinav bildbyrå.

Havsudden i Sölvesborg är en plats där många rör sig, särskilt under våren och sommaren: tar promenader med hunden, spelar boule, använder vårt soldäck. Vi tycker det är roligt att Havsudden redan idag är så populär, men vi skulle vilja göra platsen ännu bättre för våra medborgare och besökare i alla åldrar i Sölvesborg.

Undersökningen är nu avslutad, vi återkommer med resultatet!

Det har i omgångar diskuterats vad mer man skulle kunna göra på Havsudden. Varierade förslag har presenterats i olika forum. Det underlag som nu samlas in från medborgarna kommer att lämnas över till de förtroendevalda politikerna att ta ställning till. Vi håller er sedan uppdaterade via kommunens hemsida och sociala medier när det händer något nytt i ärendet.

Undersökningen pågår fram till onsdagen den 22 juli. Vi hoppas att få in många svar från både unga och äldre, så gör gärna undersökningen tillsammans med ditt barn om han eller hon inte kan läsa än, och tipsa folk du känner om att vara med.

Läs om platsens förutsättningar nedan och besök med fördel Havudden för att bilda dig en uppfattning om du inte känner till platsen sedan tidigare, innan du deltar i undersökningen.

En person håller ett bouleklot. Foto: Scandinav bildbyrå.

I närheten av Havsudden finns redan idag boulebanor. Foto: Scandinav bildbyrå.

Två barn äter glass. Foto: Scandinav bildbyrå.

Inte långt från Havsudden finns möjlighet att köpa glass. Foto: Scandinav bildbyrå.

Platsens förutsättningar

Havudden ligger vid brofästet, på Sölvesborgssidan mellan Fyra årstiders park och Slottsområdet.

Tyvärr är platsen inte lämplig att bada på, på grund av vattenkvalitén, och marken kan inte bära upp en byggnad med alltför tung konstruktion. Vi har också gjort bedömningen att det inte passar att bygga en lekplats här, eftersom det redan finns en stor lekplats centralt, mittemot järnvägsstationen, och en på andra sidan bron i Ljungaviken. Sölvesborgs kommun äger marken på Havsudden. Den restaurang som står där idag har ett tillfälligt tillstånd att vara där.

Senast uppdaterad:

Skriv ut