Sölvesborgs kommun

Seniorerna på våra särskilda boenden ges möjlighet till cykeltur

Asta Åberg som bor på Slottsgården, ett av kommunens särskilda boende blir skjutsad på en duocykel av Sam Khamis som arbetar på Slottsgården. Foto: Henrik Ivansson

Asta Åberg och Sam Khamis på cykeltur med duocykeln. Foto: Henrik Ivansson

Nu ger Sölvesborg Mjällby Sparbank tillsammans med Mjällby AIF våra seniorer möjlighet att komma ut i friska luften och känna vinden i håret. Banken har skänkt 225 000 kr till kommunens särskilda boenden för inköp av tre eldrivna duocyklar. Cyklar som i första hand kommer köras av personalen men även av spelare från Mjällby AIF. I veckan var det äntligen premiär!

Stefan Ohlson som är VD på Sölvesborg Mjällby Sparbank berättar:

För oss på Sölvesborg Mjällby Sparbank är det viktigt att Sölvesborg är en plats där man trivs och har det bra. Det känns därför som en självklarhet för oss att hjälpa till så att våra äldre kommer ut i friska luften på ett kul och stimulerande sätt.

Mjällby AIF:s A-lag kommer trampa

Mjällby AIF fick frågan om klubben kan tänka sig att skjutsa seniorerna - och svaret var ja. A-lagsspelarna kommer bli schemalagda cykelvärdar så fort coronatiden är förbi.

För oss känns det angeläget att hjälpa till och berika de äldres vardag. I Mjällby AIF har vi under flera år arbetat med CSR*. Vi vill och ska erbjuda mer än bara fotboll. Vi som förening har också ett samhällsansvar och vill bidra till ett bättre samhälle. Därför känns det härligt att vi kan vara med och hjälpa till med en aktivitet som denna, säger Fredrik Danielsson, Klubbchef i Mjällby AIF.

Lukas Wägbo, aktivitetssamordnare i kommunen:

Vi är oerhört glada för detta tillskottet och är övertygade om att cyklarna kommer bli en populär aktivitet. Det har varit en önskan länge. Tillgången till eldrivna cyklar gör att våra seniorer enkelt kan få åka ut i bygden när lusten faller på. Den frihetskänslan är vi alla värda!

Anneli Lysö (Enhetschef Utsikten), Elin Kulle (Enhetschef Slottsgården), Stefan Ohlson (VD Sölvesborg Mjällby Sparbank), Fredrik Danielsson (Klubbchef Mjällby AIF), Lukas Wägbo (Aktivitetssamordnare Omsorgen). Foto: Henrik Ivansson

Anneli Lysö (Enhetschef Utsikten), Elin Kulle (Enhetschef Slottsgården), Stefan Ohlson (VD Sölvesborg Mjällby Sparbank), Fredrik Danielsson (Klubbchef Mjällby AIF), Lukas Wägbo (Aktivitetssamordnare Omsorgen). Foto: Henrik Ivansson

*CSR (Corporate Social Responsibility) är det ansvar företag och föreningar har för den påverkan man har i samhället där man verkar. Man tar in perspektiv som ekonomiskt-, miljömässigt- och socialtansvar. Det handlar om att integrera mänskliga rättigheter, miljö, socialt ansvar, anti-korruption i sin strategi och verksamhet. Man ska se över, tänka innovativt och utveckla sin affärsmodell, sina produkter och tjänster.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Sidan publicerad av: Webbadministratör kommunikationskontoret