Sölvesborgs kommun

Sölvesborgs stränder får förändrade rutiner för sophantering

Symbolen för papperskorg. Foto/illustration: Sölvesborgs kommun/Pixabay.

Symbolen för papperskorg. Foto/illustration: Sölvesborgs kommun/Pixabay.

I år får vi förändrade rutiner för sophantering på våra stränder i Sölvesborg, med större containrar som kommer att ställas ut på flera av de kommunala badplatserna.

Vi hoppas att detta blir en bättre lösning än flera mindre sopkärl som snabbt blir fulla. Lösningen kommer att utvärderas efter den här säsongen, och visar det sig att det varit lyckat kanske vi kan ha stationer med källsortering på alla kommunala badplatser i framtiden.

Man kan behöva bära sina sopor en liten bit. Den ungefärliga placeringen för containrarna finns på kartor över badplatserna som du hittar på den här länken och uppsatt i skyltskåp på plats på respektive strand.

Det finns sex stycken kommunala badplatser i Sölvesborg: de ligger i Tredenborg, Sandviken, Västra Torsö, Hällevik, Hörvik och Norje. Här ansvarar Sölvesborgs kommun för tillsyn, underhåll och städning. I Hörvik sköts badplatsen av kommunen tillsammans med Hörvik-Krokås hembygdsförening.

Sandviken, Västra Torsö, Hällevik och Norje får en eller flera containrar för sopor. Hörvik behåller sina sopkärl av den typen som de tidigare haft under säsong, och Tredenborg som redan har en återvinningsstation får ingen ytterligare container utöver återvinningsstationen.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut