Sölvesborgs kommun

Vi söker kontaktfamiljer och familjehem

Ett rött hjärta som hänger i ett fönster

foto: Serny

Det finns många barn och ungdomar i kommunen som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma. De behöver istället få ett hem med trygga och stabila vuxna som kan ge stöd, omtanke och kärlek när behovet är som störst.

Ett familjehem är ett hem där barnet bor stadigvarande under en längre tid. Hos en kontaktfamilj vistas barnet endast vissa dagar, till exempel varannan helg. Alla barn och ungdomar är olika och alla har olika sorters behov. Individ- och Familjeomsorgen i Sölvesborg söker därför familjehem och kontaktfamiljer av olika slag, som alla har olika erfarenheter. Ju större bredd det finns på familjehem desto större är möjligheten att barnet hamnar hos en familj som de mår bra hos.

Uppdraget som kontaktperson, kontaktfamilj eller familjehem kräver ingen särskild utbildning. Vi söker stabila personer och familjer som trivs med tillvaron och har viljan och tiden att engagera sig. Våra socialsekreterare finns som ett stöd för dig och du får ersättning för din insats och för de kostnader som uppdraget innebär. Eftersom barn och ungdomar är olika söker vi personer och familjer av olika slag och med olika erfarenheter.

Kontaktperson
En kontaktperson ger stöd i vardagen till ett barn eller ungdom en eller ett par gånger i veckan. Uppdragets innehåll kan variera, men det handlar oftast om att göra vanliga saker tillsammans, som att träna, ta en fika eller gå på bio. Tanken är att du ska fungera som något av en förebild och en god kompis.

Kontaktfamilj
Hos en kontaktfamilj vistas barnet vissa dagar, till exempel varannan helg.

Familjehem
Ett familjehem är ett hem där barnet bor stadigvarande under en längre tid.

Om du är intresserad av att bli kontaktperson, kontaktfamilj eller familjehem är du välkommen att kontakta Individ- och Familjeomsorgen i Sölvesborgs kommun.

Kontakt
Familjehemssekreterare
Mariette Persson
Telefon: 0456-81 63 22
E-post: mariette.persson@solvesborg.se

Familjehemssekreterare
Jessica Holst
Telefon: 0456-81 63 77
E-post: jessica.holst@solvesborg.se

Har du plats i hem och hjärta?

Finns: Barn och ungdomar som behöver en familj eller en person som stöd i tillvaron.

Sökes: Trygga och stabila familjer/personer som kan dela sin vardag och sina intressen med ett eller fler barn till.

Vill du veta mer om att vara kontaktfamilj?

Kontakta Jessica Holst på tel 0456-81 63 77 eller e-post: jessica.holst@solvesborg.se

Senast uppdaterad:

Skriv ut