Sölvesborgs kommun

Har du blivit antagen till en utbildning?

En ljus och fräsch lokal studielokal men datorer och sittplatser, inredd med möbler i ljust trä

Lärcentrum Sölvesborg

Just nu är det många studenter som skrivs in på högskolor och universitet. Är du kanske en av dom? Anmäl dig till Lärcentrum Sölvesborg! Vi erbjuder en lugn studiemiljö, handledning och teknik. En mötesplats för alla vuxenstuderande.

Lärcentrum Sölvesborg, som är inrymt i bibliotekets lokaler, erbjuder en fin studiemiljö där du kan studera i lugn och ro. Här finns bl a tillgång till bredband, programvaror, scanner och som student kan du göra utskrifter till subventionerade priser.

Handledare finns tillgängliga under bibliotekets öppettider. Vi kan hjälpa dig med teknik, programvaror och studiematerial. Om din skola kräver ett visst program går det ofta att installera på lärcentrum. Det finns tillgång till dator med engelsk-svenskt lexikon, talsyntes och rättstavningsprogram för dyslektiker. Eftersom du sitter i biblioteket går det bra att under öppethållandet utnyttja olika typer av handböcker. Här finns det dessutom möjlighet att träffas för grupparbete, både i Bibliotekets och i Lärcentrums lokaler.

Lärcentrum Sölvesborg

Öppettider Måndag till söndag, kl. 07-23
Adress Rundgatan 4

Du behöver bara ett lånekort och en egen nyckel. Vi kan ordna egen nyckel åt dig om du skriver på ett avtal med oss och lämnar en depositionsavgift på 50 kronor. Ta med dig legitimation och kom in på biblioteket om du vill få tillgång till Lärcentrum. När du skrivit på avtalet gör vi i ordning en nyckel och ett datakonto som du kan hämta närmast påföljande vardag.

Här kan du läsa mer om Lärcentrum Sölvesborg

Frågor?

0456-81 68 52, larcentrum@solvesborg.se 

Senast uppdaterad:

Skriv ut