Sölvesborgs kommun

Sölvesborgs kommuns nya logotyp

I juni beslutade kommunfullmäktige att införa en ny logotyp för Sölvesborgs kommun. Den nya logotypen är en förenklad variant av Sölvesborgs stadsvapen, som har anor från 1500-talet och fastställdes vara vårt stadsvapen år 1945.

Kommunfullmäktige beslutade också att den grafiska symbol som använts som kommunens logotyp sedan 2007 med människan, hjärtat, fisken, fågeln, lövet, fyren, kyrkan och havet, inte längre ska användas.

Istället kommer stadsvapnet, antingen i sin förenklade variant eller i sitt traditionella utförande att användas när Sölvesborgs kommun är avsändare.

Stadsvapnet i förenklat utförande, Sölvesborgs kommuns logotyp

Stadsvapnet i förenklat utförande finns i mörkblått som standard, och vitt eller svart när bakgrunden kräver det. Denna symbol används av kommunen i de flesta fall och benämns som vår nya logotyp.

Exempel på hur den nya logotypen kan användas

Stadsvapnet i traditionellt utförande

Stadsvapnet i sitt traditionella utförande används av kommunen i särskilda fall, men oftare än vad tidigare beslut i kommunfullmäktige tillät, till exempel vid högtidliga och formella tillfällen.

Det behövs två olika varianter av stadsvapnet bland annat eftersom det finns tekniska begränsningar för stadsvapnet i sitt traditionella utförande.

I en uppdaterad version av Sölvesborgs kommuns grafiska profil kommer det att finnas regler för när kommunen använder respektive variant av stadsvapnet.

För att undvika onödiga kostnader, kommer den nya logotypen att stegvis fasas in. Den gamla logotypen från 2007 kommer alltså i praktiken att leva kvar under en tid framöver.

Senast uppdaterad:

Skriv ut