Sölvesborgs kommun

Sölvesborg i mobilen – ny app lanseras för invånare och besökare.

Bild

Foto: Fotograf Serny och Pär Johansson, Sölvesborgs kommun

Sölvesborgs kommun har nu lanserat appen VisitSölvesborg - en app med dig som medborgare eller besökare i fokus! På ett lättöverskådligt och tillgängligt sätt kan du nu få information om vad som finns att göra i Sölvesborg med omnejd. Här hittar du olika evenemang, besöksmål och aktiviteter som sker i Sölvesborg. Appen VisitSölvesborg finns tillgänglig för nedladdning både till Android och iOS från GooglePlay och Apple Appstore.

Vad letar du efter?

I appen kan du enkelt hitta information om till exempel caféer, gårdsbutiker eller evenemang som finns i din närhet, du kan också söka på aktiviteter inom valda kilometer. Du kan till exempel testa kartfunktionen. Genom denna får du veta hur långt det är från a-b beroende på om du går, cyklar eller kör bil. Förslag ges på vad du kan hitta på inom det valda området, och en beskrivning av det man är intresserad av. Genom appen gör vi nu informationen om allt som händer i kommunen mer lättillgänglig, ett initiativ som kommer från Sanna Persson som är besöksnäringsutvecklare på Sölvesborgs kommun.

Appen är integrerad med webbplatsen VisitSölvesborg.se, det innebär att information som läggs in på den också görs tillgänglig i appen, men då på ett mer mobilvänligt sätt. Mobiltelefonen är idag en mycket personlig och djupt integrerad del av de flesta människors liv, och kommer att spela en betydlig roll i framtiden. Därför känns det riktigt bra att få lansera denna app nu när turistsäsongen är här, samtidigt som det händer väldigt mycket i Sölvesborgs kommun. Sanna Persson, Besöksnäringsutvecklare, Sölvesborgs kommun.

I dagsläget finns appen tillgänglig på svenska men framöver kommer vi att få informationen översatt till flera språk. Appen finns tillgänglig för nedladdning både till Android och iOS från GooglePlay och Apple Appstore.

Senast uppdaterad:

Skriv ut