Sölvesborgs kommun

Stolt sommarjobbare i kommunen

Från vänster: Camilla Enarsson, Tilly Lindahl och Anki Olofsson på Duvans mötesplats

Från vänster: Camilla Enarsson, Tilly Lindahl och Anki Olofsson på Duvans mötesplats

 I år erbjöd vi 157 ungdomar sommarjobb i vår kommun, Tilly Lindahl är en av dessa. Hon trivdes jättebra med sitt sommarjobb på Duvans mötesplats. Vi har en stor variation av feriearbete där ungdomar kan prova på yrken de är nyfikna på, som exempelvis vaktmästare, parkarbete och inom äldreomsorgen men även platser inom föreningar och på företag genom Handelsföreningen.

Ungdomar som är 17-18 år får en inblick i arbetslivet genom feriearbete inom vår breda verksamhet eller hos våra samarbetspartners. De tre perioderna som pågår från början av juni till mitten av augusti blev fulla direkt och det fanns fler som önskade sig ett feriearbete.

Nytt för i år är att erbjuda sommarjobbsplatser till funktionshindrade ungdomar upp till 21 års ålder. Tilly Lindahl, 18 år, jobbade veckan under Killebom på Duvans mötesplats för seniorer.

Jag är stolt över mitt sommarjobb och trivdes jättebra. Det bästa med jobbet var kollegorna.

Tilly hade varierade arbetsuppgifter med allt från att baka, paketera, sälja och lotta ut kakor till att sätta upp ballonger, torka av bord och hålla mötesplatsen fin då det var fullt med aktiviteter under Killebom.

– Roligast var att presentera artisterna. När Peje Johansson var här och hade allsång på torsdagen var jag med och sjöng. Nästa år hoppas jag att jag får sommarjobb här igen, berättar Tilly.

Även aktivitetsledarna Camilla Enarsson och Anne-Christin, Anki, Olofsson tycker att det har varit roligt med tillskottet Tilly på arbetsplatsen.

– Det är fantastiskt, hon har gett så mycket kärlek, värme och energi. Duvans mötesplats passar perfekt för en som Tilly som gillar att träffa människor, säger Anki.

De 167 platserna som kommunen erbjöd fördelades i första hand efter ungdomarnas önskemål om platser.

– Det är fantastiskt vilket engagemang verksamheterna har för att ta emot, visa och lära ungdomarna under sommaren. Kanske inspirerar det någon i deras karriärval så att vi ser dem här i Sölvesborgs kommun igen om några år som potentiella medarbetare, säger Anna-Karin Bengtsson, enhetschef för arbetsmarknadsenheten.

Senast uppdaterad:

Skriv ut