Sölvesborgs kommun

Nu skickas Blekingetrafikens sommarkort till skolungdomar ut

Buss under Killebom. Foto: Pär Johansson.

Du kan till exempel använda ditt sommarkort för att ta bussen till Killebom. Foto: Pär Johansson.

Regionfullmäktige har beslutat att erbjuda skolungdomar kostnadsfria resor med kollektivtrafiken i Blekinge. Elever i länets kommuner som vårterminen 2019 har lämnat årskurserna 6–9 i grundskolan eller grundsärskolan, årskurserna 6-10 i specialskolan och årskurserna 1 och 2 i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan har fått, eller kommer att få ett sommarkort hemskickat i brevlådan inom de närmsta dagarna.

Sommarkortet skolungdom gäller för resor med buss, tåg och båt i Blekinge och i öppen närtrafik och i färdtjänst.
Till exempel kan du åka med badbussen till Sandviken och Torsö som du kan läsa mer om här, till Sölvesborgs stadsfestival Killebom Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller med Hanö-båten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kortet gäller till och med den 18 augusti 2019. De elever som får sommarkortet kan inte låna ut det till någon annan, det är en personlig värdehandling. Kortet skickas ut till den adress som finns registrerad hos skolan eleven går på. Är du folkbokförd i Blekinge men går i skola i ett annat län finns du inte med på skolornas listor – du måste då styrka att du går i skolan med intyg eller betyg och ansöka om sommarkort för skolungdom här på Blekingetrafikens hemsida.  Länk till annan webbplats.IM-elever som skrevs in höstterminen 2017 eller senare och varit inskrivna vårterminen 2019 är berättigade till ett gratis sommarkort. IM-elever finns med i skolornas listor och behöver därför inte ansöka om ett gratis sommarkort. Om du flyttat de senaste veckorna så ditt kort returneras till Blekingettrafiken så behöver du kontakta dem via deras ansökningsformulär Länk till annan webbplats..

Det går inte att hämta ut kortet någonstans.

Från 27 juni kan skolungdomen registrera sitt sommarkort genom att skapa ett eget konto på genom att skapa ett eget konto på "Mina sidor". Länk till annan webbplats.

Här kan du läsa Blekingetrafikens frågor och svar om sommarkort för skolungdom. Länk till annan webbplats.

Du som inte är berättigad till ett gratis sommarkort för skolungdom kan läsa här på Blekingetrafikens sida om hur du skaffar ett "vanligt" sommarkort. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut