Sölvesborgs kommun

Parkeringsplats och cykelställ med tak i Mjällby

Skylt på pendlarparkeringen i Mjällby. Foto: Sölvesborgs kommun.

Skylt på pendlarparkeringen i Mjällby. Foto: Sölvesborgs kommun.

Sedan en tid tillbaka finns en pendlarparkering för personbilar och ett cykelställ med tak i Mjällby, på västra Mjällbyvägen. Där finns belysning och plats för tio bilar och tio cyklar. Parkeringsplatsen är tänkt främst för dig som arbetspendlar med bil och samåker, men är gratis och öppen för alla. Det går bra att parkera en vanlig personbil här under max 24 timmar i följd på vardagar.

För dig som samåker

Satsningen på en pendlarparkering i Mjällby har varit möjlig delvis tack vare ett bidrag för hållbar stadsutveckling som Sölvesborgs kommun ansökt om och blivit beviljade.

Pendlarparkeringen är tänkt främst för dig som pendlar med bil från listerlandet till ditt arbete i Kristianstad eller Karlshamn och vill samåka från Mjällby – med en kollega eller någon annan du känner som ska på samma håll. Men parkeringsplatsen är öppen för alla. Det går bra att parkera en vanlig personbil här under max 24 timmar i följd på vardagar. Under helgerna kan du stå här så länge som du behöver, då gör det ingenting om det skulle bli mer än 24 timmar. Det är gratis att stå här.

Täta bussturer från Mjällby

Du kan även ställa bilen eller cykeln och ta dig vidare från Mjällby med buss. Det är mindre än 100 meter till närmsta busshållplats från pendlarparkeringen. Bussen går varje halvtimme dagtid in till centrala Sölvesborg. Det finns även busslinjer som går från Mjällby till Hällevik, Nogersund, Hörvik, Krokås, Lörby, Djupekås och Norje.

Inga cyklar tillåtna ombord på bussen

Tänk på att du inte får ta med cykel på bussen. Skulle alla platser i cykelstället med tak vara upptagna, eller om du vill ha din cykel ännu närmare busshållplatsen, så finns cykelställ i direkt anslutning till flera av hållplatserna i Mjällby. Barnvagn eller rullator går bra att ta med ombord på bussen.

Kollektivtrafiken i Blekinge

Region Blekinge har genom Blekingetrafiken ansvaret för kollektivtrafiken i regionen. Mer information om Blekingetrafiken hittar du på deras hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Priser och regler

Information om biljettpriser och andra regler för kollektivtrafiken i Blekinge hittar du på Blekingetrafikens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut