Sölvesborgs kommun

Nu ger vi extra guldkant via vår nya Guldkantstjänst

Ellinor, Asta, Britt-Marie, Ulla, Barbro och Nina sitter vid ett bord. Det är de som tillhör Guldkanten. Ellinor pratar i telefon och tar emot gruppens första samtal.

Ellinor, Asta, Britt-Marie, Ulla, Barbro och Nina är med när första samtalet tas emot.

Onsdagen den 6 mars startade vi upp vår nya tjänst som vi valt att kalla Guldkantstjänsten. Det är en tjänst som drivs av ett antal frivilliga personer tillsammans med Omsorgsförvaltningen i Sölvesborgs kommun.

Guldkantstjänsten vänder sig till våra äldre kommuninvånare. De är välkomna att ringa Guldkantstjänsten om de behöver stöd för att kunna ha en bra social samvaro. Guldkanten har telefontid på onsdagar mellan kl. 10.00 – 12.00. Telefonnumret är 0721-58 18 90. På denna nummer svarar Ellinor, Asta, Ulla, Britt-Marie, Barbro som samtliga är frivilligstödjare som vill hjälpa till att ge livet just lite extra guldkant.

Exempel på aktivitet som man kan önska att få göra är: promenader, att få besök i sitt hem, sällskap vid enklare shopping, cafébesök, sällskap till mötesplatsen, tidningsläsning eller att göra något annat trevligt tillsammans. Bokning ska ske i god tid, senast tre dagar innan tjänsten ska utföras.

"När min man var dålig fick jag mycket hjälp och stöd och jag vet hur betydelsefullt det är när någon förgyller ens dag, berättar Barbro. Det behöver inte vara så märkvärdigt utan bara genom att visa att man bryr sig, kan göra stor skillnad".

Första samtalet

När jag kommer på besök så får de sitt första samtal. Ellinor svarar. Det är en man på 96 år som berättar att han gärna skulle vilja ha besök under nästa vecka när hans sambo ska iväg. Han vill att det är någon som kommer och pratar en stund och han påtalar att det är viktigt att personen som kommer dricker kaffe, för det vill han bjuda på. Tid och dag bokas in och när luren lagts på känner jag av både glädje och förväntan inför nästa veckas premiärbesök hos mannen som ringt.

Det erbjuds även återbruk av kläder

Nina visar upp en fin jacka som finns till försäljning i Second handhörnan på Duvans mötesplats.

Nina visar upp en fin jacka som finns till försäljning i Second handhörnan på Duvans mötesplats.

Utöver guldkantstjänsten öppnades det även en second hand med kläder i litet format på Duvans mötesplats (ovanvåningen), S:t Ibbsgatan 1D.

"Det känns både bra och rätt att arbeta med hållbarhet i dagens samhälle. Vi slösar mycket med våra resurser. Det känns kul att vi kan erbjuda återbruk av kläder", berättar Nina, som är den som ansvarar för "Second handhörnan".
Intäkterna som blir från försäljningen går till att kunna bedriva mer aktiviteter på Duvans mötesplats. Den som vill lämna in kläder är välkomnen på onsdagar kl. 10-11. Försäljning sker måndag - fredag kl. 9-16.

Vill du veta mer om Guldkanten kontakta:

Christina Nordin, Mötesplatschef
Telefon: 0456-81 60 38
E-post: christina.nordin@solvesborg.se

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Sidan publicerad av: Webbadministratör kommunikationskontoret