Sölvesborgs kommun

Hemtjänstpersonalen på Duvan får bättre lokaler

Från den nya delen i ombyggnaden av Duvan. Foto: Sölvesborgs kommun.

Från den nya delen i ombyggnaden av Duvan. Foto: Sölvesborgs kommun.

Den efterlängtade ombyggnaden av omsorgens lokaler på Duvan är nu igång. I mitten av april nästa år när allt beräknas vara klart kommer medarbetarna inom hemtjänsten förutom nya grupplokaler bland annat att ha fått en större gemensam matsal, ett riktigt bra kök och ett helt nytt konferensrum.

Fantastiska medarbetare

Just nu råder viss oordning, förklarar Camilla Ryrstedt som är verksamhetschef för hemtjänsten i Sölvesborg. Vi har fått flytta ihop alla våra medarbetare till halva ytan som vi brukar ha tillgång till på grund av bygget. Enhetschefer, administratörer, sjuksköterskor med flera har under ombyggnaden tillfälliga kontor i andra lokaler. Men våra medarbetare är verkligen helt fantastiska i detta, menar Camilla. De har tålamod, förståelse för situationen och vet att det kommer bli toppen när allt är klart. Vi enhetschefer är också självklart på plats på Duvan varje dag, även om vi just nu inte kan ha våra kontor här fyller Kith Mårtensson i. Det är jätteviktigt för oss att vara närvarande och se till så att våra medarbetare har det bra, understryker hon.  

Glada kollegor: undersköterska Zdenka Lundqvist, verksamhetschef Camilla Ryrstedt och enhetschef Kith Mårtensson. Foto: Sölvesborgs kommun.

Glada kollegor: undersköterska Zdenka Lundqvist, verksamhetschef Camilla Ryrstedt och enhetschef Kith Mårtensson. Foto: Sölvesborgs kommun.

Ombyggnaden blir ett lyft

Anledningen till att det byggs om på Duvan är att det finns renoveringsbehov, och att lokalerna tidigare inte varit helt anpassade för verksamheten. Nu blir det mer ändamålsenligt, säkrare och med bättre möjlighet till gemenskap och samverkan. Ombyggnaden kommer att vara ett stort lyft och skapa en bättre arbetsmiljö för alla 65 medarbetare som har sin arbetsplats i lokalerna. Det är personer som arbetar inom hemtjänsten i grupperna norra och södra innerstaden, Falkvik och på trygghetsboendet Duvan. 

Efterlängtad satsning

Jag är skyddsombud, berättar Zdenka Lundqvist som vanligtvis arbetar som undersköterska i hemtjänsten i Falkvik, så jag är väldigt delaktig i bygget. Det gäller att alla arbetsmiljöregler uppfylls. Vi har också byggmöten med entreprenören med jämna mellanrum. Samarbetet med entreprenören fungerar smidigt. De är flexibla, serviceinriktade och hjälpsamma.

Man får vara lösningsfokuserad i sådana här lägen menar Kith, och där är det goda samarbetet jag har med mina kollegor helt avgörande för att det gått så bra hittills. Just nu tittar vi på bland annat på nya möbler och teknik, fortsätter hon. Redan i januari kommer första etappen att vara klar och vi kommer att kunna flytta vissa grupper till den nybyggda delen, även om det dröjer ytterligare några månader efter det innan allt är färdigt. Vi har längtat och ser verkligen fram emot att det ska bli klart!

Senast uppdaterad:

Skriv ut