Sölvesborgs kommun

Ansök om flagga och fana till nationaldagen

Svensk flagga som vajar i vinden

Ansök om flagga eller fana i din förening.

Nu är det dags att ansöka om flagga/fana till nationaldagen från Stiftelsen Sveriges Nationaldag. Här kan du läsa om hur du gör i din förening.

Information om tilldelning av flaggor och fanor

Som tidigare år kommer Stiftelsen Sveriges Nationaldag att dela ut flaggor och fanor på nationaldagen 2019. Det finns två olika kategorier: fanor och flaggor till organisationer, föreningar eller motsvarande.

Fanor till organisationer, föreningar eller motsvarande

Fanorna levereras i kompletta fanpaket. I fanpaketet ingår fanduk 160x100 cm, tvådelad fanstång i vitlackerad trä med beslag i gedigen mässing, ink. gjutet toppemblem med Vasakärve. Mässingsskylt med inskriptionen ”Gåva från Stiftelsen Sveriges Nationaldag den 6 juni 2019” monteras på fanstången.

Ansökningarna ska vara Stiftelsens kansli tillhanda före den 1 januari 2019.

Flaggor till organisationer, föreningar eller motsvarande

Flaggorna tillverkas i marinpolyester med Stiftelsen Sveriges Nationaldags etikett påsydd. Beträffande flaggans längd gäller regeln att flaggan bör utgöra en fjärdedel av flaggstångens höjd. En 12 meter hög fristående stång bör alltså ha en 3 meter lång flagga. I ansökan ska därför höjden på flaggstången anges och om den är fristående eller inte.

Flaggor finns i följande längder i cm: 150, 200, 240, 300, 360, 420 och 500.

Ansökningarna ska vara Stiftelsens kansli tillhanda före den 1 januari 2019.

Prioritering av ansökningar

Nationaldagens kansli gör en sammanställning av ansökningarna från organisationer och motsvarande och skickar i januari ut sammanställningen till resp. län. Länsstyrelsen/länskommittén har då möjlighet att prioritera vissa ansökningar och samtidigt ange distributionsadress. Prioriteringarna ska vara Stiftelsens kansli tillhanda senast den 16 februari 2019.

Flaggor till enskilda personer

Styrelsen har beslutat att vi ska sluta dela ut flaggor till privatpersoner. Fr.o.m. 2016 kommer vi att öka mängden flaggor som vi bekostar till föreningar och organisationer vilket innebär att den totala mängden flaggor ska vara oförändrad.

Ansökan om fanor och flaggor

Ansökan görs på särskilt formulär. Ansökan för fana och flagga finns att ladda ned här nedan. Ansökan finns också att hämta på Stiftelsens hemsida, på Stiftelsens kansli eller hos länsstyrelserna.

Det här dokumentet laddar du ned och fyller i för att ansöka om fana. , 16.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Det här dokumentet laddar du ned och fyller i för att ansöka om flagga. , 17.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Stiftelsen Sveriges Nationaldags hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Sidan publicerad av: Bibliotekets webbredaktör