Sölvesborgs kommun

Låt dig guidas av din mobil

Man med hörlurar och telefon.

Ladda ned de olika apparna från App Store eller Google play och ge dig ut.

Du vet väl att det finns flera olika guidade vandringar som du kan ladda ned till mobilen och gå när du vill runtom i Sölvesborgs kommun?

Varför inte passa på att lära känna kommunen lite bättre? Kommunen har tagit fram två olika guidningar och det har Blekinge museum också, som du kan gå när som helst eftersom du laddar ned dem direkt i mobilen.

Kommunens två guidnaingar heter Sölvesborg, brännvinet och danskarna eller också en guidad tur på Hanö.

Du får tillgång till guidningarna genom att ladda ner Sölvesborgs event- och guideapp till din smartphone. Sedan tidigare finns en historisk guidning av stadskärnan i appen.

Båda den guidade turen för Hanö och den för stadskärnan är 5,5 kilometer långa och tar två timmar. De finns på både svenska och engelska. Det bästa är om du laddar ner både appen och själva guiden innan du beger dig ut, där du vet att du har tillgång till stabilt internet, och att du lyssnar i hörlurar. Appen är gratis.

Länk till appen i App store Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du Android söker du på "Sölvesborgs event- och guideapp" i Google play.

 

TIDSMASKINEN SÖLVESBORG

Appen från Blekinge museum som tar dig tillbaka i historien!

Gå en rundvandring, guidad av diskreta vibrationer, ljud eller tal till platser med historiska sevärdheter, utan att du behöver titta på skärmen.

I Sölvesborg finns det två rundor framtagna som berättar om arkeologiska utgrävningar som gjorts i Ljungaviken och Mörby.

När du laddat ner rundan till din telefon krävs ingen internetuppkoppling för att gå den. Läs mer hos Blekinge museum. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Sidan publicerad av: Bibliotekets webbredaktör