Sölvesborgs kommun

Sölvesborgs tappraste hjältar tar sig an Toughest

Delar av gänget som ska vara med i Toughest Family

Delar av gänget som ska vara med i Toughest Family

Det är viktigt att röra på sig för att må bra. För att hitta extra inspirationen till att träna har 7 deltagare och 5 personal från Omsorgen anmält sig till Toughest Famliy. De ska tävla under namnet Sölvesborgs tappraste hjältar.

Toughest family går av stapeln i Malmö den 6 maj. Loppet är 2 km långt och innehåller 20 olika hinder som man ska ta sig förbi på olika sätt. De tränar på olika platser men mest hos Ola på ONtraining där de kan träna på de olika hinder som de kommer att möta under loppet. Dagen till ära har deltagarna fått varsin fin mössa från ONtraining att ha under träningen.

Jag vill, jag kan, jag finns!

För att peppa sig lite extra har gruppen skaffat sig en gemensam slogan som lyder: Jag vill, jag kan, jag finns! Starka slagord att ta till när orken tryter. Gruppen tränar en gång per vecka. Och det handlar om att övervinna rädslor, träna på att samarbeta och vara uthållig. Förhoppningen är att klara av alla hinder tillsammans. Det viktiga är inte att det ska gå snabbt utan att göra det tillsammans och njuta av upplevelsen.

Att förflytta tunga däck kommer att vara en del av hindren på banan. Då är det bra att hjälpas åt.

Att förflytta tunga däck kommer att vara en del av hindren på banan. Då är det bra att hjälpas åt.

Stöd från Lions

För att få möjlighet att vara med på Toughest Family har man sökt och blivit beviljade pengar från Lions till resa och anmälningsavgifter. Hade vi inte fått detta fina stöd av Lions hade det vara svårt för oss att kunna anmäla oss.
- Det känns fantastiskt kul att Lions stöttar oss så att vi får möjlighet att göra detta tillsammans, säger Jens som är en av intiativtagarna till träningen.

Vad är då det bästa med att ställa upp i Toughest Family?

Det syns på gänget att de har roligt när de tränar och de är duktiga på att stötta och pusha varandra. Men vad är det som är allra bäst med att vara med i detta lopp?

-Jag tycker att det bästa ska bli att få hoppa i lera och bli blöt. Vi kommer att klara det tillsammans. Det är bra att få hjälp så att man känner sig trygg säger Anna med ett stort leende på läpparna.

- Jag tycker att det ska bli häftigt men känner mig lite nervös, berättar Malin. Men vi kommer inte ge upp. Det är viktigt att vi samarbetar.

- Det bästa är att vi kommer att ha roligt, säger Anton. Det kommer att bli jättebra och jag tror att hindren kommer var både lätta och svåra.

Vi önskar Sölvesborgs tappraste hjältar stort lycka till den 6 maj!

Träning på tuffa klätterhinder

Louise och Anton tränar på att klättra över det höga klätterhindret. Trots att benen darrar på Anton så kämpar han på och får uppmuntran av Jens som finns med som en stöttande hand.

Nyfiken på hur loppet ser ut? Titta då på klippet ovan.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Sidan publicerad av: Webbadministratör kommunikationskontoret