Sölvesborgs kommun

Besöka närstående på särskilt boende

Två leende damer vid bordet på särskilt boende

Tillsammans kan vi hindra smittspridningen genom att följa rekommendationer. Foto: Sölvesborgs kommun

Vi måste fortsätta att vara rädda om varandra och följa de rekommendationer som finns för säkra besök på våra särskilda boenden. Tillsammans kan vi minska risken för smittspridning hos våra boende som är en riskgrupp för sjukdomen.

Just nu ökar antalet bekräftade fall av covid-19 i samhället och vi gör vad vi kan för att hindra smittan att nå våra brukare.

Vi har skapat förutsättningar på våra särskilda boenden för att kunna ta emot besök på ett säkert och tryggt sätt. Vi uppmanar dig som besöker att fortsätta ta ansvar och följa rekommendationerna. Det du gör kan rädda liv, säger Kate Olsson, verksamhetschef för särskilda boenden.

Det är av största vikt att du som besöker är helt frisk och inte har några symtom vid tillfället, är du osäker så stanna hemma. Avstå även från besök om du varit i kontakt med någon som uppvisat symptom eller insjuknat i covid-19

I övrigt rekommenderar vi dig som besöker att:

  • Var noga med handhygien, sprita händerna innanför boendets entré.
  • Vi vistas inte i gemensamma utrymmen och korridorer. Vid passage använder vi alltid munskydd och håller avstånd.
  • Kom inte fler besökare samtidigt än att avstånd kan hållas inne i lägenheten och trängsel kan undvikas.
  • Kontakta gärna boendet innan. Då kan personalen berätta mer om besöksrutinerna och du kan även boka in ett säkert möte med plexiglas mellan dig och din närstående.

Folkhälsomyndigheten har fastslagit att det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och spridning av covid-19 är genom vaccination.

Under relaterade länkar hittar du vår sida med mer information om hur vi genomför säkra besök på våra särskilda boenden.

Träffas gärna digitalt

Använd gärna möjligheten att ha ett digitalt möte med din närstående. Kontakta boendet för att få veta mer om hur du kan ha ett digitalt möte.

Senast uppdaterad:

Skriv ut