Sölvesborgs kommun

Maxgräns av besökare i idrottsanläggningar

I ett gym ser man benen på en person på ett löpband och en på en crosstrainer.

Maxantal i inomhusanläggningar återinförs. Foto: Sölvesborgs kommun

 De nya nationella restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19 i samhället påverkar dig som är vuxen (född 2001 eller tidigare) som hyr och använder någon av Sölvesborgs kommuns inomhusanläggningar.

Maxantal i anläggningarna

Om du hyr en kommunal inomhusanläggning finns det en maxgräns för hur många som får vistas där samtidigt. Gränsen är satt utifrån hur stor träningsytan är och gäller för verksamhet för vuxna (personer födda 2001 eller tidigare). Det gäller både i lokalen, omklädningsrum och vid eventuella arrangemang.

Det finns skyltar uppsatt i varje lokal och omklädningsrum kring hur många man får vara där inne samtidigt. Du som hyr lokalen har ett ansvar att följa bestämmelserna och undvika trängsel. Vid varje idrottsanläggning finns det även tvål och vatten, alternativt handdesinfektion, för en god handhygien.

Folkhälsomyndigheten avråder från cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Det finns maxantal och andra smittskyddsåtgärder om ni anordnar en allmän sammankomst eller offentlig tillställning.

Här kan du läsa de nationella rekommendationerna och råden som gäller från 23 december 2021 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om det saknas en skylt med maxantal besökare eller möjlighet att tvätta händerna så vill vi att ni kontaktar oss via mbk@solvesborg.se

Anpassa träningen

Det är viktigt att träningen anpassas på ett sätt som minimerar risken för smitta. Det handlar bland annat om att ha en god handhygien och att alltid stanna hemma vid symtom av covid-19.

Personer och föreningar som bokar anläggningarna har ett ansvar att se till man agerar utifrån råd, rekommendationer och restriktioner som gäller både nationellt och regionalt. Utöver detta kan varje förbund ha specifika riktlinjer för föreningar att följa. Var även uppmärksam på att det kan finnas olika regler i Blekinges kommuner när det gäller användning av omklädningsrum och publiktak.

Bokningar och ändringar

Om du vill boka eller göra ändringar i din bokning kontaktar du medborgarkontoret på telefon 0456- 81 61 81 eller via e-post mbk@solvesborg.se

Senast uppdaterad:

Skriv ut