Sölvesborgs kommun

Guldkantstjänsten ger återigen extra guldkant i vardagen!

En vit kaffekopp med guldkant står på ett fat.

Kontakta Guldkantstjänsten i Sölvesborgs kommun.

Nu kan du som som är 65+ och bor i Sölvesborgs kommun boka en promenadvän, ett personligt hembesök eller en fikakompis. Ring oss så bokar vi en tid och gör något roligt tillsammans!

Sedan pandemin bröt ut har telefonen varit den enda länken mellan guldkantstjänsten i Sölvesborgs kommun, och personer som längtat efter någon att träffa eller prata med.

Nyhet från 15 september

Men från och med den 15 september öppnar guldkantstjänsten upp för bokningar, det innebär att du som är senior 65+ kan ta kontakt för att boka en aktivitet. Det kan till exempel handla om att ta en promenad, gå ett enklare shoppingärende tillsammans, eller ta en fika på ett café.

Guldkantstjänsten drivs av frivilliga personer tillsammans med Omsorgsförvaltningen i Sölvesborgs kommun.

Guldkantstjänsten – boka tid

Telefontid onsdagar: kl. 10.00 – 12.00
Bokning ska ske i god tid, senast tre dagar innan tjänsten ska utföras.

Telefon: 0721-58 18 90

Vi är bara ett samtal bort från ett efterlängtat möte.
Varmt välkommen att ringa oss!

Är du intresserad av att engagera dig frivilligt?

Är du en person som vill ge lite av din tid för att förgylla någon annans? Din insats som frivillig kommer att höja livskvalitén och hjälpa till med att förgylla tillvaron för den som är äldre och ensam.

Ditt frivilliga arbete består av social gemenskap med enskild senior eller med seniorer i grupp. Tiden du ger är några timmar i månaden eller mer om du vill och har möjlighet. Exempel på engagemang kan vara allt från en personlig vän-matchning till att arrangera aktiviteter på våra mötesplatser eller skapa trevligheter på särskilda boenden.

Intresseanmälan

Vi söker alltid frivilliga i alla åldrar. Är du intresserad eller nyfiken och vill veta mer? Kontakta Christina Nordin, se kontaktuppgifter nedan.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut