Sölvesborgs kommun

Pandemin är inte över trots nationella lättnader

Illustration av röd coronavirus med blå bakgrund

Fortsätt skydda dig själv och andra mot att bli smittade av covid-19.

Igår, 1 juli, öppnades vårt samhälle upp ytterligare när Folkhälsomyndigheten anpassade smittskyddsåtgärderna till nivå två. Smittspridningen är fortsatt hög i Sölvesborg och det är viktigt att du fortsatt följer de allmänna råd som fortfarande gäller.

Fortsätt skydda dig själv och andra från att bli smittade

Igår, 1 juli, ändrades fler åtgärder som genomförts för att minska smittspridningen för exempelvis restauranger, evenemang och hur många man kan umgås med privat. Men det gäller fortsatt för både privatpersoner och verksamheter att vidta åtgärder för att minimera risken för smittspridning.

Allmänna råd gäller fortsatt

  • Stanna hemma och testa dig även vid milda symtom
  • Arbeta hemifrån om det är möjligt
  • Håll avstånd både inom- och utomhus till andra
  • Undvik miljöer med trängsel
  • Tvätta händerna ofta och noggrant

Läs mer på Folkhälsomyndigheten kring ändringarna som gäller från 1 juli Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Smittspridningen är hög i Sölvesborg

Sedan början av juni när den indiska varianten upptäckts i Sölvesborgs kommun har vi haft en hög smittspridning. Smittskyddsläkare Bengt Wittesjö ansökte tidigare i veckan hos Folkhälsomyndigheten (FHM) att Sölvesborgs kommun skulle få behålla restriktionerna i ytterligare två veckor till. Ansökan avslogs då FHM ansåg man bara kan göra undantag för en hel region och inte kommun.

Även om samhället öppnar upp vill vi från kommunens håll uppmana till fortsatt försiktighet de närmaste veckorna. Viruset finns fortfarande kvar så träffa inte många nya kontakter och ta de allmänna råden på allvar. Det vi gör de kommande veckorna avgör hur hösten blir, säger Lars Ericsson, kommunchef.

Senast uppdaterad:

Skriv ut