Sölvesborgs kommun

Utomhusanläggningar öppnar upp igen

Fotbollssko touchar en fotboll på en gräsplan

Utomhusanläggningar öppnar upp för alla. Foto:Scandinav

Från och med onsdag 19 maj öppnar kommunens alla utomhusanläggningar upp för aktivitet och träning, oavsett ålder. Det är fortsatt hög smittspridning och tryck på sjukvården i länet. Det är därför oerhört viktigt att de föreningar som bedriver verksamhet på våra utomhusanläggningar, och privata idrottsutövare, följer gällande råd och restriktioner.

Förra veckan valde Region Blekinge att förlänga de skärpta regionala råden till 31 maj då det är en fortsatt ökad belastning inom vården. Samtidigt kom en lättnad i de regionala skärpta råden som innebär att kommunan kan hålla sina idrottsanläggningar öppna för utomhusträning för vuxna.

Öppnar upp utomhusanläggningar för träning igen

Sölvesborgs kommun följer uppmaningen och öppnar upp möjligheten att boka och använda kommunala utomhusanläggningar igen för träning och aktivitet. Det är fortsatt pausat med tävlingar och matcher i enlighet med smittskyddsläkarens uppmaning. Om någonting ändras i den bedömning som Folkhälsomyndigheten eller Region Blekinge gör kan detta beslut komma att anpassas till nya råd.

Sedan tidigare håller Sölvesborgs kommun inomhusanläggningarna stängda för alla.

Övriga vuxna uppmanas att träna utomhus var för sig

Övrig träning för vuxna kommuninvånare bör fortsatt ske enskilt. Smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö motiverar sin rekommendation så här:

- All övrig träning för vuxna bör ske enskilt och utomhus. Förhoppningsvis kan vi se fram emot en vikande trend både vad gäller nya fall och behovet av sjukhusvård, men vi måste hålla i ett tag till, säger Bengt Wittesjö.

Sölvesborgs kommun vill därför uppmana Sölvesborgs vuxna kommuninvånare att följa smittskyddsläkarens uppmaning och enbart träna utomhus och var för sig.

Senast uppdaterad:

Skriv ut