Sölvesborgs kommun

Regionala råd förlängs och skärps ytterligare

Bild

Flaggstänger med Region Blekinges flagga.

Region Blekinge och Smittskyddsläkaren i Blekinge har beslutat att förlänga de skärpta regionala råden för att minska risken för smittspridning av covid-19 i Blekinge. Samtidigt skärps råden ytterligare om träningsaktiviteter.

De skärpta regionala råden som infördes 19 april förlängs nu till 16 maj, det innebär bland annat att den påverkan som gäller för förskola och skola förlängs. Regionen skärper samtidigt råden för träningsaktiviteter.

Skärpta råd för träningsaktiviteter

Kommunerna uppmanas hålla sina inomhusanläggningar stängda även för barn och unga från och med 3 maj. Sedan tidigare gäller råden för personer födda 2002 eller tidigare.

Dessutom uppmanas föreningarna att vänta med att arrangera matcher för lag inom barn- och ungdomsidrotten.

I Sölveborgs kommun är sedan tidigare inomhusanläggningarna stängda för alla. Utomhusanläggningar håller öppet enbart för barn och unga, dvs de är stängda för personer födda 2002 eller tidigare.

Läs mer om vad som gäller i Sölvesborgs kommun gällande åtgärder för att minska smittspridningen.

Bengt Wittesjö, Smittskddsläkare Region Blekinge motiverar:

Först när smittläget förbättrats bör idrottsanläggningarna öppnas för enstaka matcher för barn och ungdomar, enligt de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten presenterade under onsdagen. I Blekinge behöver vi vänta med detta, eftersom smittspridningen är så hög här, förklarar Bengt Wittesjö.

Av samma skäl säger de skärpta regionala råden från och med nästa vecka att idrottsföreningarna bör vänta med att erbjuda gruppträning för vuxna utomhus.

-All träning för vuxna bör fortsatt ske enskilt och utomhus, tills vi ser att smittspridningen har avtagit, säger Bengt Wittesjö.

Senast uppdaterad:

Skriv ut