Sölvesborgs kommun

Ansökan om matersättning för gymnasieelever

Bilden visar en soppa och lite bröd

Gymnasieelever kan ansöka om matersättning Foto: Jade Aucamp via Unsplash

Beslut om matersättning för april och maj månad 2021 gäller för alla gymnasieelever som bor i Sölvesborg och Bromöllas kommun eller som går på Furulundsskolan. Den som ansökt tidigare får ersättning automatiskt. Ny ansökan om ersättning måste lämnas in senast den 13 juni.

Uppdatering 2021-06-02

Ingen matersättning ges för juni månad.

Matersättning för april 2021

  • Du som redan har ansökt om ersättning för någon av perioderna december 2020 - mars 2021 får automatiskt 150 kronor insatt på ditt angivna konto i slutet av april 2021. Ingen ny ansökan behöver lämnas in.
  • Du som inte ansökt om ersättning kan senast den 9 maj ansöka om ett engångsbelopp på 150 kronor för april månad 2021. Läs hur du gör under rubriken ansök om matersättning.

Insättning av pengar till angivet konto görs senast i maj 2021.

Matersättning för maj 2021

  • Du som redan har ansökt om ersättning för någon av perioderna december 2020 - april 2021 får automatiskt 180 kronor insatt på ditt angivna konto i slutet av maj 2021. Ingen ny ansökan behöver lämnas in.
  • Du som inte ansökt om ersättning kan senast den 13 juni ansöka om ett engångsbelopp på 150 kronor för maj månad 2021. Läs hur du gör under rubriken ansök om matersättning.

Insättning av pengar till angivet konto görs senast i juni 2021.

Ansök om matersättning

Ansökan ska skickas till forbundet@sbkf.se och innehålla följande uppgifter:

  • Ditt fullständiga namn och personnummer
  • Din årskurs, klass, skola och skolkommun
  • Kontouppgifter till kontot matersättningen ska betalas ut till. Kontoinnehavarens namn, kontonummer inklusive clearingsnummer och namnet på din bank

Om SBKF behöver kontakta dig görs det via den e-postadress du anger vid ansökan.

Undantag som inte kan få matersättning

Undantag av distansundervisning är elever på introduktionsprogrammen (IMA och IMS) och gymnasiesärskolan. Dessa elever har närundervisning och får skollunch som vanligt under perioden, vilket innebär att de inte kan ansöka om matersättningen.

Frågor

Kontakta förbundskansliet via e-posten du skickar in din ansökan eller på telefon 0456- 81 66 53

Senast uppdaterad:

Skriv ut