Sölvesborgs kommun

Utökade åtgärder för att minska smittspridning

Sölvesborgs kommun utökar åtgärder för att bidra till minskad smittspridning

Med anledning av de nya regionala råd som införts i Blekinge har skärpta interna riktlinjer införts till sista maj för att bidra till minskad smittspridning. Vi erbjuder munskydd i våra verksamheter och alla möten blir digitala.

För att bromsa smittspridningen har Sölvesborgs kommun infört en rad skärpta interna riktlinjer som gäller fram till sista maj. Detta med anledning av att Region Blekinge från och med i måndags utfärdat regionala skärpta råd i länet. En del av de interna skärpta riktlinjerna påverkar dig som besöker oss eller är i behov av vår service.

Besöka våra verksamheter

Under den här perioden erbjuds all personal och medarbetare som vistas i våra verksamheter munskydd. Det bör användas där nära kontakter under längre tid (inom två meter i mer än 15 minuter) inte går att undvika. Munskydd finns att hämta vid ingångarna, där finns även instruktion om hur du sätter på dig det säkert.

Tillgång till handsprit finns vid in- och utgångar samt vid centrala samlingspunkter.

Samlade åtgärder i våra verksamheter utifrån skärpta råd

Under den här perioden kommer även hemarbetet att maximeras för vår personal i större utsträckning än tidigare.

Alla möten blir digitala

Alla möten ska ske digitalt. Fysiska möten oavsett innehåll och antal deltagare får inte genomföras.

Det kan förekomma behov av fysiska möten vid vårdande, behandlande, stödjande, verkställighetsärenden och uppföljning. Dessa måste godkännas av ansvarig chef och genomföras enligt rutin för säkra möten.

Undantag kan förekomma

Det kan förekomma undantag inom förskola, grundskola och inom omsorgsförvaltningens verksamheter där förvaltningsspecifika riktlinjer finns.

Du får i så fall information av berörd verksamhet kring vad som gäller där.

Senast uppdaterad:

Skriv ut