Sölvesborgs kommun

Sommarutställning i konsthallen

Bild

Skylt till Konsthallen

Konstföreningen öppnar upp konsthallen från och med 1 juni för sin sommaruställning. Samtidigt planeras öppnandet av övriga kommunala lokaler och inomhusanläggningar som varit stängda sedan november förra året.

Regeringens ändring i den så kallade begränsningsförordningen gör att museer och konsthallar från och med den 11 mars råder under samma trängselregler som gym och butiker. Beslutet innebär att man nu kan återöppna med vissa begränsningar, som en besökare per tio kvadratmeter eller maximalt femhundra besökare.

Med bakgrund av detta väljer Fritid- och kulturnämndens ordförande Rolf Berg att låta konstföreningen öppna upp konsthallen från och med 1 juni.

I dialog med konstföreningen har vi kommit fram till att ett beslut om öppnande behövs redan nu eftersom de har en lång föreberedseltid för att kunna öppna upp sin sommarutställning säger Rolf Berg, ordförande Fritid- och kulturnämnden. Skulle läget med pandemin förvärras får vi självklart överväga ett nytt beslut.

Konsthallen kommer följa de förordningar som finns i pandemilagen och endast tillåta ett visst antal besökare i hallen. Det kommer finnas tydliga skyltar och instruktioner på plats i hallen för att förhindra trängsel. Handsprit och handdesinfektion ska finnas tillgängligt.

Planerar för öppnande av övriga lokaler och inomhusanläggningar

I dagsläget finns inga beslut för övriga kommunala verksamheter som på grund av pandemin håller stängt sedan november förra året, men Fritid- och kulturnämndens ordförande meddelar att avsikten är att öppna upp alla kommunala lokaler och anläggningar under juni månad om pandemin tillåter .

Vi arbetar just nu med att uppdatera våra dokument och planer så att allt är förberett inför ett öppnande avslutar han.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut