Sölvesborgs kommun

Öppnat upp för säkra besök på alla särskilda boenden

Visar framsidan av Gerbogården

Nu har Sölvesborgs kommun öppnat upp för säkra besök på alla särskilda boenden.

Sölvesborgs kommun har öppnat upp för säkra besök på alla våra särskilda boenden. Det är fortfarande lika viktigt att skydda våra äldre från covid-19. Därför måste både boende och besökare ta eget ansvar att följa de generella rekommendationerna i samhället kopplat till corona.

Som vi tidigare informerat om när besöksförbudet upphävdes 23 februari rekommenderade Sölvesborgs kommun enbart säkra besök på de boenden vars hyresgäster var fullt vaccinerade. Vi hade under den perioden avrådan på Falkalyckan, Gerbogården och Slottsgården.

Vi kan nu hälsa besökare välkomna till säkra besök på alla våra boenden.

Viktigt att fortsatt följa de rekommendationer och råd som finns

Trots att besöksförbudet hävs och våra äldre åter kan ta emot besök av nära och kära är det fortsatt viktigt att följa de rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Blekinge.

Vi har anpassat lokalerna för säkra möten inomhus, men du som besökare har ett stort ansvar att hjälpa till.

  • Stanna hemma om du inte känner dig frisk. Avstå besök om du känner symtom på covid-19. Samma gäller om andra personer i ditt hushåll uppvisar symtom på covid-19.
  • Kom inte fler besökare samtidigt än att avstånd kan hållas och trängsel undvikas. Ha två meter mellan dig och din närstående. Undvik fysisk kontakt som att hålla händer och kramas.
  • Tänk gärna över hur du rör dig i samhället innan besöket. Om du har varit i en riskfylld miljö för smittspridning kan det vara lämpligt att vänta med besöket.
  • Kontakta boendet innan besöket. Vår personal kan då stötta dig inför besöket samt ta emot dig när du kommer.
  • Ha god handhygien samt nys och hosta i armvecket. Vi ser till att du har tillgång till handdesinfektion och munskydd när du besöker oss.

Senast uppdaterad:

Skriv ut