Sölvesborgs kommun

Fortsatt när- och fjärrundervisning för Blekinges kommunala högstadie- och gymnasieelever

En tjej pluggar framför sin dator

Fortsatt kombinerad när- och fjärrundervisning för högstadie- och gymnasieelever i två veckor till. Foto: J.Kelly Brito via Unsplash

I ytterligare två veckor kommer Blekinges kommunala högstadie- och gymnasieskolor kombinera när- och fjärrundervisning med cirka en tredjedel av eleverna närvarande på plats i skolan.

Den nedåtgående trenden vad gäller smittspridning av covid-19 i Blekinge tycks tyvärr vara bruten. Det finns även en farhåga för spridning av muterat virus nu när föräldrar och elever återvänder från skidorter i delar av landet med större smittspridning. Region Blekinges Smittskyddsenhet rekommenderar därför länets skolor att behålla nuvarande andel närundervisning oförändrat kring 30 %, både på högstadiet och gymnasiet under vecka 9-10, säger smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö.

Smittskydd Blekinge rekommenderar att fortsätta på samma sätt som innan sportlovet, med cirka en tredjedel av eleverna på plats på länets gymnasie- och högstadieskolor. Rekommendationen avser vecka 9 och 10. Samtliga kommunala huvudmän har valt att följa rekommendationen.

Som tidigare är särskolan undantagen samt viss behovsprövad verksamhet.

Så påverkas du i Sölvesborg

För högstadieelever i årskurs 7-9 på Bokelundskolan och Mjällbyskola innebär det att du har fortsatt delvis distansundervisning i två veckor till med samma upplägg som fram till sportlovet. Därefter får du ny information om hur undervisningen kommer att ske.

Elever och vårdnadshavare får mer information från sin skola via Infomentor.

Furulundsskolan har också valt att följa Smittskydd Blekinges rekommendation. Mer information hittar du på deras webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sölvesborg Bromölla kommunalförbund, SBKF, har fattat beslut om att alla gymnasieelever som bor i Bromölla och Sölvesborgs kommun som omfattas av den tillfälliga fjärr- och närundervisningen kan ansöka om matersättning. Här hittar du som gymnasieelev mer information om hur du ansöker Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Skriv ut