Sölvesborgs kommun

Flytta ut gymträningen

Kvinna balanserar på utegymsredskap

Att träna utomhus är roligt.

Vill du ha en rolig träningsform där du tränar både styrka, balans och smidighet ute i den friska luften? Besök ett av våra utegym som är öppna under dygnets alla timmar. Vid Svarta Led finns det även en utmanade hinderbana.

Det ska vara lätt att träna och röra på sig. I Sölvesborg har vi två utegym som kan användas av alla, oavsett träningsnivå, som är öppna året om. Här behöver du inget gymkort, utan du tränar när det passar dig och utifrån dina egna förutsättningar. Träningsredskapen är enkla att använda eftersom de inte behöver ställas in.

 

Två utegym i Sölvesborg

Sölvesborgs kommun ansvarar för två utegym i Sölvesborg.

Det ena ligger vid Svarta Led och passar både nybörjaren som den mer vältränade. På varje redskap finns en liten bild som instruerar hur du kan använda det. I anslutning till utegymmet finns även en OCR-bana (hinderbana) och en motionsslinga med elljus.

Det andra ligger vid brofästet mot Slottsområdet. Perfekt för dig som vill träna balans och funktionsträning, här finns det instruktioner om en skylt intill utegymmet.

Felanmälan

Om det skulle vara något som gått sönder och behöver felanmälas så gör du det enkelt via vår felanmälningstjänst som du hittar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Träning i coronatider

Motion är viktigt för folkhälsan och Folkhälsomyndigheten bedömer att det är lägre risk för smittspridning utomhus så länge man gör anpassningar i sin träning. Så träna när du är frisk, dela inte vattenflaskor med någon, torka av utrustningen efter användning och håll omtänksamt avstånd till andra på platsen.

Senast uppdaterad:

Skriv ut