Sölvesborgs kommun

Nästa vecka påbörjas vaccinationen av hemtjänstens brukare i Sölvesborg

Bild

Nu påbörjas vaccinationen av personer med hemtjänstinsatser. På bilden ser vi ett par äldre händer. (Foto: Scandinav)

Från och med nästa vecka kommer personer med insatser via hemtjänsten i Sölvesborgs kommun erbjudas vaccin.

Vi har tidigare berättat att Sölvesborgs kommun har samlat in samtycke från samtliga brukare inom hemtjänsten för att kunna lämna vidare deras kontaktuppgifter till Region Blekinge. Detta arbete är nu klart vilket innebär att alla med insatser via hemtjänsten i Sölvesborgs kommun från och med nästa vecka kan erbjudas vaccin.

- Vår personal har gjort ett fantastiskt arbete med att samla in samtycke från personer med hemtjänstinsatser i Sölvesborg säger Annelie Kjellström, omsorgschef.

Vi följer Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning för vilka som ska vaccineras och i vilken fas och utifrån den har Region Blekinge tagit fram en preliminär tidplan. Utifrån den tidplanen är det nu dags för personer som får insatser genom hemtjänsten.

- För Sölvesborgs kommuns del är vi oerhört glada över att våra brukare inom hemtjänsten nu får vaccin enligt den planering som finns säger Camilla Ryrstedt, verksamhetschef för hemtjänsten.

Du blir uppringd av din vårdcentral

Du som har insats genom hemtjänsten kommer kallas till vaccination genom din vårdcentral som ringer upp dig. Observera att vårdcentralen aldrig kommer be dig att legitimera dig genom bankdosa eller mobilt Bank-ID.

Även personer med hushållsnära kontakter till personer med hemtjänstinsatser, som make/maka/sambo kommer kallas till vaccination samtidigt.

Undantag för personer med hemsjukvård

Personer med hemsjukvård kommer få sin första dos av vaccinet i hemmet under vecka 5, 6 och 7. Vaccinationen utförs av Sölvesborgs kommuns legitimerade sjuksköterskor. Har du hemsjukvård men blir kallad av din vårdcentral kan du bortse från kallelsen. Den överenskommelse som finns med din patientnära sjuksköterska gäller.

Var uppmärksam för bedrägeriförsök

Vi har inga kända incidenser av bedrägeriförsök bland våra brukare men påminner om att när vår personal utför insatser kan de alltid legitimera sig.

Polisen har gått ut med en varning för bedragare som ringer upp och vill boka vaccinationstid åt dig genom en identifiering med bankdosa eller mobilt Bank-ID. Lägg i så fall genast på luren. Region Blekinge har meddelat att de kommer ringa upp och boka tid för vaccinering men aldrig be dig legitimera dig genom bankdosa eller mobilt Bank-ID.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut