Sölvesborgs kommun

Snart vaccineras brukare med hemtjänst

En äldre kvinnas händer

Snart är det dags för brukare med hemtjänst att vaccineras.

 Vaccinationen mot covid-19 är i full gång och det är snart dags för personer som har insatser via hemtjänst att erbjudas vaccinet. För att regionen ska veta vilka de ska kalla till vaccination samlar vår personal nu in samtycke hos våra brukare som ska ges till Region Blekinge.

Enligt Region Blekinges prioriteringsordning om vilka som ska vaccineras i vilken fas är det snart dags för personer som får insatser genom hemtjänst. Regionen har ingen samlad information kring vilka dessa personer är, därför lämnar vår personal ut en samtyckesblankett under dagarna till alla våra brukare inom hemtjänsten, där man får godkänna att ens kontaktuppgifter delges till regionen.

När regionen har fått in uppgifterna kommer de att kunna skicka en kallelse till vaccinering.

Var uppmärksam för bedrägeriförsök

Vi har inga kända incidenser av bedrägeriförsök bland våra brukare men påminner om att när vår personal utför insatser kan de alltid legitimera sig.

Polisen har gått ut med en varning för bedragare som ringer upp och vill boka vaccinationstid åt dig genom en identifiering med bankdosa eller mobilt Bank-ID. Lägg i så fall genast på luren.

Senast uppdaterad:

Skriv ut