Sölvesborgs kommun

Brukare på samtliga av kommunens särskilda boenden har nu fått sin första dos av vaccin mot covid-19

Bild

Första dosen vaccin utdelad till brukare på kommunens alla särskilda boenden.

I Sölvesborgs kommun har nu alla brukare på kommunens särskilda boenden fått sin första vaccinationsdos. Personalvaccinationen är igång och i slutet av januari beräknas all vårdpersonal inom särskilda boenden ha blivit erbjudna den första dosen.

Det är många som undrar hur det går med vaccinationen mot covid-19. I Sölvesborg har nu alla brukare på kommunens särskilda boenden fått sin första dos vaccin. Brukare med en pågående infektion är undantagna men kommer få sin första dos så fort de tillfrisknat.

Vi följer den nationella prioriteringsordningen med att erbjuda vaccin till brukare och personal på våra särskilda boenden för äldre först. Hos oss är det våra egna sjuksköterskor som genomför vaccinationerna på plats på de särskilda boendena. Vaccinationen ges med två doser med cirka tre veckor mellan de två doserna.

- Vi är väldigt glada över att omgång ett på särskilda boenden nu är avklarad och har gått enligt plan säger Annelie Kjellström, omsorgschef. Våra sjuksköterskor har verkligen gjort ett fantastiskt arbete.

Vaccinationen av vårdpersonalen är redan igång och i slutet av januari kommer all personal inom särskilda boenden ha blivit erbjudna sin första dos vaccin. Vid personalvaccinationen kommer sjuksköterskor från företagshälsovården Avonova vara behjälpliga.

I fas 1 ingår även brukare och personal inom hemtjänsten och vi planerar att denna vaccination ska kunna påbörjas i februari.

Mer information om turordningen kan du läsa på Folkhälsomyndighetens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut