Sölvesborgs kommun

Lokala åtgärder utifrån nya nationella restriktioner

Bild

Situationen fortsätter vara mycket allvarlig. Läs mer om vilka åtgärder som gäller i Sölvesborgs kommun.

Regeringen meddelade den 18 december ytterligare nationella restriktioner. Med anledning av detta har Sölvesborgs kommun vidtagit skarpare åtgärder för att minska risken för smittspridning av covid-19.

Den 18 december gick regeringen ut med skärpta restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19. Sölvesborgs kommun följer råden och vidtar därför skarpare åtgärder.

Åtgärderna omfattar förlängning av beslut om stängning av fritidsgårdar, bibliotek, musikskolan, konsthall, museum och uthyrning av andra kommunala lokaler till den 24 januari. Dock med viss anpassning. Musikskolan kommer endast bedriva digital undervisning när vårterminen startar.

Idrottshallar och idrottsanläggningar

Vad gäller idrottshallar och idrottsanläggningar så håller de stängt med undantag för skolverksamhet och professionell idrott fram till den 24 januari.

Öppna mötesplatser och särskilda boenden

Sedan tidigare är gruppaktivitererna på de öppna mötesplatserna stängda och besöksförbud gäller på särskilda boenden och kommunens kortidsplatser.

Besök i stadshuset

Medborgarkontoret har begränsade öppettider, vardagar kl. 10-12, men nås på telefon och e-post kl. 8-16.

Om du har bokat besök utanför de begränsade besökstiderna kommer personen du har möte med ner och möter dig vid ytterdörren och följer dig ut igen efter mötet.

Distansundervisning på gymnasieskolan

Distansundevisningen på gymnasieskolan Furulund förlängs till och med den 24 januari 2021. Undantag gäller för praktiska moment som inte kan skjutas upp och för andra examinationer som inte går att genomföra på distans. Gymnasiesärskolan berörs inte av beslutet och inte heller elever i behov av specialundervisning eller annat stöd. Gymnasieeleverna kommer precis som tidigare att kunna hämta lunchlåda på skolan.

Samlad information om lokala åtgärder i Sölvesborg för att minska smittspridningen

Senast uppdaterad:

Skriv ut