Sölvesborgs kommun

Förlängt besöksförbud på våra särskilda boenden under jul och nyår

Illustrerad äldre kvinna med en telefonlur vid örat

Ring, skriv brev eller ha videosamtal med din närstående på särskilt boende under jul och nyår. Foto: Pixaby

Beslut har kommit från Folkhälsomyndigheten om fortsatt besöksförbud till och med tisdagen den 12 januari. Detta för att minska riskerna för smittspridning bland våra hyresgäster.

Det finns fortfarande en stor samhällsspridning av covid-19 i samhället och det gör att risken ökar för att det kommer in smitta även inom våra verksamheter. Av den anledningen ansökte Sölvesborgs kommun om förlängning av det tillfälliga besöksförbudet hos Folkhälsomyndigheten, som godkände ansökan.

- Vår förhoppning var att öppna upp för besök igen under jul och nyår, men både vår och Folkhälsomyndighetens bedömning är att det i dagsläget med riskerna för smitta inte är möjligt, säger Annelie Kjellström, omsorgschef i Sölvesborgs kommun.

Besöksförbudet gäller fram till och med tisdag 12 januari.

Fortsätt att träffas digitalt

Det är viktigt att ha fortsatt kontakt för att må bra. Ring, skicka ett brev eller ha gärna ett videosamtal med din närstående. Vår personal kan hjälpa er, säger André Jönsson, verksamhetschef för särskilda boenden och hälso- och sjukvård.

Det kan även finnas undantag som kan motivera ett besök.

Julkänsla på boenden

Vi arbetar aktivt för att skapa guldkant på tillvaron på olika sätt och gör vårt yttersta för att skapa julkänsla på våra boenden och för din närstående.

Vid frågor och funderingar kan du kontakta enhetschef på särskilt boende.

Senast uppdaterad:

Skriv ut