Sölvesborgs kommun

Säkra möten inomhus på våra särskilda boenden

Bild

Nu öppnas det upp för besök inne på våra boenden

Torsdag, 1 oktober, hävdes besöksförbudet vilket möjliggör besök inne på våra boenden igen. Vi har anpassat lokalerna för säkra möten inomhus, men du som besökare har ett stort ansvar att hjälpa till med att hindra smittspridning på våra boenden. Våra hyresgäster tillhör riskgruppen och med en pågående pandemi är det fortsatt viktigt att vi tillsammans skyddar varandra.

På torsdagen, 1 oktober, hävdes besöksförbudet på våra särskilda boenden som, i Sölvesborgs kommun, infördes den 11 mars för att skydda våra äldre från coronaviruset.

- Eftersom våra hyresgäster tillhör riskgruppen och pandemin fortsatt pågår är det viktigt att vi tillsammans gör vad vi kan för att skydda våra hyresgäster från smittspridning. Du som besökare har ett stort ansvar för att hjälpa till att hindra smittspridning på vårt boende, säger André Jönsson, verksamhetschef för särskilda boenden och hälso- och sjukvården i Sölvesborgs kommun.

Tänk på detta inför ditt besök

Inför varje besök bör du ta ställning om du bör besöka boendet just idag. Undvik onödiga besök

  • Stanna hemma om du inte känner dig frisk. Avstå besök om du känner symtom som kan vara symtom på covid-19. Samma gäller om andra personer i samma hushåll uppvisar symtom på covid-19.
  • Kom inte fler besökare samtidigt än att avstånd kan hållas och trängsel undvikas. Ha två meter mellan dig och din närstående. Undvik fysisk kontakt som att hålla händer och kramas.
  • Ha god handhygien samt nysa och hosta i armvecket. Det kommer att finnas möjlighet sprita händerna och erbjudas munskydd vid besök på alla våra boenden

För dig som vill besöka din närstående på ett boende

Fortsätt gärna att träffas digitalt eller utomhus i den mån det går över besök inomhus. Rådfråga gärna personalen inför mötet om hur ni kan träffas så säkert som möjligt.

Entréerna kommer vara stängda på våra särskilda boenden. När du som besökare kommer till ett boende kommer personal att möta upp dig, erbjuda dig handsprit och munskydd och sedan guida dig till ditt möte.

Vi har förberett anpassade besökslokaler på alla våra särskilda boenden som förbokas genom att kontakta personalen på avdelningen. I dessa rum är det möjligt vara två eller tre besökare och sin närstående vid mötet samtidigt som avstånd kan säkerställas. Under mötet kommer personal närvara och kaffe och tilltugg vara framdukat. Inför varje möte spritas och rengörs mötesplatserna. Vi rekommenderar er i första hand att besöka er närstående på det här viset inomhus.

Du som väljer att besöka din närstående inomhus men som inte vill ses i besökslokalen kommer att hänvisas till personens egna rum för att i största möjliga mån undvika kontakt med andra på boendet. Dessa besök sköter ni på egen hand. Därför ligger det stort ansvar på dig som besökare, och den boende i dessa situationer att följa de generella rekommendationer som gäller i samhället kopplat till corona. Vi rekommenderar en besökare åt gången inne i rummet för att säkerställa ett bra avstånd. Det är även önskvärt om ni vill bära munskydd under mötet på rummet.

Mer information

Välkommen att kontakta enhetschefen för boendet för mer information om hur du kan besöka din närstående säkert. Under relaterade länkar hittar du även mer information och tips inför säkra möten med dina nära och kära. Ett brev har skickats hem till alla anhöriga och boende är informerade.

Vi hoppas att vi kan hjälpas åt med detta och skapa många fina möten!

Senast uppdaterad:

Skriv ut