Sölvesborgs kommun

Besöksförbudet på våra särskilda boenden upphör from 1 oktober

Två kvinnor sitter och skålar i bubbel

Besöksförbudet på särskilda boenden upphör 1 oktober

Snart kan anhöriga besöka sina nära och kära som bor på särskilda boenden igen. Tisdag 15 september meddelade socialminister Lena Hallengren (S) på en pressträff att besöksförbudet på landets särskilda boenden upphör från och med 1 oktober. 

Uppdatering 2020-09-22

Vi har en rutin som är klar, men innan vi släpper ytterligare information om hur säkra möten kommer gå till på våra särskilda boenden inväntar vi föreskriften från Socialstyrelsen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Dessa kommer tidigast måndag 28 september. Vi ber därför anhöriga att ha tålamod och invänta vidare besked.

 

- Vi välkomnar beslutet om att besöksförbudet hävs, vilket ger ökade möjligheter för våra brukare och anhöriga att träffas. Samtidigt som vårt största fokus nu är att skapa de sista anpassningarna som behövs i våra verksamheter för att möjliggöra trygga och säkra möten inomhus, där vi kan fortsätta skydda våra boenden från smittspridning då vi ännu är i en pågående pandemi, säger André Jönsson, verksamhetschef för särskilda boenden och hälso- och sjukvården.

Besök på särskilda boenden fram till 30 september

Fram till den 30 september gäller besöksförbud och besök bokas enligt samma rutin som tidigare.

Du som besökare har ett stort ansvar för att hjälpa till att hindra smittspridning på äldreboenden. Besök bara dina anhöriga på särskilda boenden om du är helt symtomfri. Lyssna till personalens råd och respektera de beslut som har fattats.

Senast uppdaterad:

Skriv ut