Sölvesborgs kommun

Säkra cafébesök för Sölvesborgs seniorer – med start 5 oktober

En kvinna brygger kaffe i en espressomaskin

Smaka gärna på en espresso eller cappucino på Duvans café

Tillhör du en av dom som saknat stunderna på Duvans mötesplats? Nu äntligen öppnar vi upp för bokningsbara cafébesök i en ny mysig covid-19-säkrad miljö med start den 5 oktober.

En kopp cappucino och hembakat står på ett bord tillsammans med blommor och levande ljus

Cappucino och hembakat på Duvan

Nytt och fint i gammal stil

I samband med att Duvans café har varit stängt för besökare öppnades möjligheten att skapa en helt ny miljö som förstärker cafékänslan. En upprustning har gjorts i samarbete med Lions Club Sölvesborg som hjälpt till att skapa en mysig miljö i gammal stil.

Och en hel del nyheter på menyn har det blivit! Här kan man framöver njuta av nyheter såsom belgiska våfflor, cappuccino, espresso eller varför inte ett glas alkoholfritt bubbel? Caféet serverar självklart även matiga rätter och smarriga mackor. Ambitionen är att göra Duvans café till den självklara mötesplats framöver för Sölvesborgs seniorer.

En meny står skriven med vit text på en svartmålad dörr

Duvans café

I väntan på något gott – möjlighet att köpa med fika hem

Tycker du att väntan känns lång till den 5 oktober? Redan nu kan du köpa med dig något gott från Duvans café och ta med hem. Måndag till fredag mellan kl. 9-15 finns det möjlighet att handla smarriga mackor, crepes, baguetter och hembakat över disk.

Du kan alltid köpa med dig något gott hem från Duvan

Säkra cafébesök

Covid-19 har begränsat mötesplatsen under en längre tid och det ser ut att hålla i sig en tid framöver. För att kunna öppna Duvans café har Sölvesborgs kommun som driver Duvans café arbetat fram en modell som ska kännas säker i dessa tider. Besökaren kan boka en sittning i förväg via telefon, där ett begränsat antal personer tillåts till varje sittning, på rekommenderat avstånd mellan samtliga gäster. Alla gäster måste givetvis vara symptomfria.

Vill du boka plats?

Från måndagen den 5 oktober har Duvans café öppet för förbokade gäster.
Måndag-fredag, med 2 sittningar per dag, 09.30-11.00 samt 13.30-15.00 (ej torsdagar).
Ring Duvans café: 0456-81 69 13

Varför inte unna sig ett glas alkoholfritt bubbel?

Nyhet på menyn, belgisk våffla.

Väl bland smarriga mackor

Senast uppdaterad:

Skriv ut