Sölvesborgs kommun

Bra utbyte av erfarenheter när anhöriggrupp träffas igen

Bilden visar fem personer som sitter vid ett bord utomhus i grönska och fika

Härligt väder, god fika och bra samtal under anhörighetsträffen

Sedan coronapandemin slog till har anhöriggrupperna temporärt varit pausade för fysiska möten. Men nu återuppstår de i ett lyckat format, anpassat efter läget, där man möts tillsammans utomhus i trivsam miljö och fikar ihop.

Med bra avstånd till varandra möts anhöriggruppen tillsammans vid en lång bänk ute på Kaninholmen. Fåglarna kvittrar i bakgrunden medan deltagarna slår sig ner och tar upp sin fika och börjar prata om både stort och smått.

Det är personer som känner igen varandra från andra sammanhang, men det som binder dem samman är att dem alla är stöd till en anhörig.

Här delas skratt likväl som tårar

Säger en av deltagarna som tycker det är härligt att gruppen har börjats träffa igen. Det är en bra plattform där man både får stöd, hittar gemenskap och delar information.

- Det som sägs i gruppen stannar i gruppen. Det handlar om mycket känslor som kan vara skönt att ventilera med andra än bara vänner och familj. Vi har förutbestämda grupper, är utomhus, håller avstånd och stannar hemma om vi är sjuka. Alla som vill ha råd och gemenskap i sitt anhörighetsstöd är välkomna att höra av sig, säger anhörigsamordnare Christina Hallberg.

En av deltagarna är glad att anhöriggrupperna har öppnat upp igen och förklarar hur viktiga dessa möten är:

- Att vara med i gruppen är ett sätt att få utlopp för allt det vi känner och bland personer som går igenom liknande saker så de har förståelse för situationen.

Vill du vara med i en anhöriggrupp?

För dig som tar hand om en närstående är det viktigt att du själv får råd, kunskap och möjlighet att dela både det roliga och svåra i livet. Att delta i anhöriggrupp är kostnadsfritt.

Kontakta anhörigsamordnare Christina Hallberg antingen via telefon på 0456- 81 67 45 eller christina.hallberg@solvesborg.se om du vill vara med i en anhöriggrupp.

Tips och råd för dig som är 70 år eller äldre eller anhörig

Om du är orolig, ensam eller har frågor eller funderingar kan du läsa goda tips och råd och hur du hittar stöd av oss under dessa tider.

Här hittar du goda tips och råd för dig som är 70 år eller äldre eller som är anhörig

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut