Sölvesborgs kommun

Trygghetstelefonen avslutas

Bild

Det går inte att ringa trygghetstelefonen från och med måndag 1 juni. Foto: Pixaby

 I samband med att Folkhälsomyndigheten rekommenderade 70 + att begränsa sina nära kontakter med andra öppnades trygghetstelefonen upp dit äldre och anhöriga kunde ringa för stöd och frågor. Trygghetstelefonen stängs från och med måndag 1 juni då det inkommit få samtal.

Från och med måndag 1 juni stängs trygghetstelefonen ner, eftersom flertalet av samtalen som kom in handlade om leverans av livsmedel och apoteksvaror. Något vi löst genom tjänsten "Hemleverans av dagligvaror". Äldre och anhöriga som har frågor och funderingar kan fortsatt kontakta vår äldrekurator och anhörigsamordnare.

Vad kan du som är 70 år och äldre göra?

Följ folkhälsomyndighetens rekommendationer! De syftar till att skydda dig och minska smittspridningen i samhället.

Digitala möten minskar risken för smittspridning. Bli en hejare på att använda mobilen, datorn eller surfplattan så att ni kan se varandra även om det inte går att träffas fysiskt.

Träffa familj och vänner utomhus. Håll ordentligt med avstånd så går det att träffas utomhus.

Prata med äldrekuratorn om din oro. Om du känner dig ensam, isolerad, oroad eller rädd för hur vardagen och läget är går det alltid bra kontakta vår äldrekurator för stöd. Du når vår äldrekurator, Martin Bergstrand Bolinder, på telefonnummer 0456- 81 60 53

Vad kan du som anhörig göra?

Följ folkhälsomyndighetens rekommendationer! De syftar till att skydda dig och våra äldre och minska smittspridningen i samhället.

Digitala möten minskar risken för smittspridning. Bli en hejare på videosamtal med dina nära och kära. Det är alltid trevligt att kunna se varandra även om det inte går att träffas fysiskt. Alla våra hyresgäster på särskilt boende har tillgång till surfplatta som gör det möjligt för dig som anhörig att ha kontakt trots besöksförbudet.

Träffas utomhus. Håll ordentligt med avstånd så går det att träffas utomhus. På våra särskilda boenden går det även bra att boka in sig på trygga möten utomhus.

Prata med anhörigsamordnare om din oro. Om du känner dig oroad eller rädd för hur vardagen är för dina närstående över 70 år går det alltid bra kontakta vår anhörigsamordnare för stöd. Du når vår anhörigsamordnare, Christina Hallberg, på telefonnummer 0456- 81 67 45

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut