Sölvesborgs kommun

Hjälp med hemkörning av apoteksvaror för dig som är i riskgrupp och inte kan få hjälp på annat sätt

Tabletter och en dosett som ligger på ett bord

Tabletter och en dosett foto: Scandinav

Personer över 70 år och som tillhör en riskgrupp uppmanas av Folkhälsomyndigheten att begränsa sina sociala kontakter och undvika folksamlingar för att undvika att smittas av Coronaviruset. För att underlätta med att hämta ut apoteksvaror ger vi nu dig som inte på annat sätt har möjlighet att få hjälp med hemleverans av apoteksvaror.

Vad innebär tjänsten?

  • Tjänsten vänder sig till dig som inte på annat sätt kan få hjälp med hämtning av apoteksvaror och tjänste är aktiv till och med 26 augusti 2021.
  • Du ringer till Sölvesborgs kommun och anmäler att du har behov av tjänsten och får då ett speciellt telefonnummer som du ringer för att göra din beställning.
  • Vid första beställningen krävs att du fyller i en fullmakt som ger personen som ska hämta ut dina apoteksvaror rätt att göra det. För att registrera fullmakten hos apoteket behöver handläggaren även få med din legitimation vid första besöket när dina varor ska hämtas. Detta behövs endast göras den första gången.
  • Du kan efter första beställningen välja om du vill ringa in eller skicka din beställning med e-post. Du får dessa uppgifter från handläggaren på kommunen.
  • Det går att göra max en beställning per månad.
  • Om du har behov av att få hjälp att hämta ut receptbelagda läkemedel är det viktigt att du kolla upp så att du har giltiga recept på dessa läkemedel.
  • Det är inte möjligt att använda kuponger, rabatter, bonuscheckar eller dylikt vid beställning.
  • Det går inte att bestämma vilket apotek som varorna ska köpas från utan vi förbehåller oss rätten att handla där det blir mest effektivt för att tjänsten ska fungera.
  • Tjänsten är till för dig som är folkbokförd i Sölvesborg.

Hur bokar du hemkörning av apoteksvaror?

Innan du kan göra din första beställning behöver du anmäla dig till kommunen så att vi kan registrera dig som godkänd kund. Vi kommer vilja ha ditt namn, personnummer, adress och telefonnummer.

För att anmäla dig ringer du till kommunen på telefonnummer 0456 - 81 60 80 helgfria vardagar mellan klockan 09.00-11.00.

När du är registrerad får du ett specifikt telefonnummer till en handläggare på kommunen som tar emot din beställning. Detta nummer kan du ringa på tisdagar och torsdagar mellan klockan 08.30 – 10.30. Dina beställda apoteksvaror kommer att levereras någon gång under eftermiddagen tisdagar eller torsdagar, men det är inte alltid möjligt att det blir samma dag som beställningen görs.

Betalning av tjänsten

Du får med kvittot för dina varor vilket vi som kommun sedan kommer fakturera dig för. Vi ber dig ha överseende om något blir fel och att vi löser det vid ett senare tillfälle i sådana fall.

Hämtningen och utkörningen av dina apoteksvaror betalar du inget extra för.

Vår personal kan legitimera sig

Du ska känna dig trygg med att vår personal alltid kan identifiera sig när de lämnar varor hos dig. Vår personal kommer vara klädda i kommunens eller svenska kyrkans kläder och vi kommer även ha ID-kort som visar att vi arbetar på kommunen eller inom svenska kyrkan.

Hantering av personuppgifter

För att kunna hantera din beställning behöver vi ta in personuppgifter på dig. Dessa hanterar vi enligt de direktiv som kommunen har. Efter att tjänsten avvecklas kommer samtliga register och personuppgifter att raderas. Här kan du läsa om Sölvesborgs kommuns hantering av personuppgifter enligt GDPR. Öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Sidan publicerad av: Webbadministratör kommunikationskontoret