Sölvesborgs kommun

Trygghetstelefon öppnad för frågor i samband med att äldre uppmanas social distanering

Bilden visar en gammal människas hand hålla i en telefon

Äldre och anhöriga kan nu ringa till omsorgsförvaltningens trygghetstelefon för att få stöd Foto:Pixaby

Folkhälsomyndigheten rekommenderar i dagsläget att personer som är 70 år och äldre att begränsa sina nära kontakter med andra. Sölvesborgs kommun har nu startat omsorgens trygghetstelefon dit du eller din anhöriga kan ringa om man vill få råd och stöd för ens frågor och funderingar.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar i dagsläget att personer som är 70 år och äldre att begränsa sina nära kontakter med andra. Uppmaningen är att man ska försöka hålla sig hemma och be om hjälp med att göra ärenden som innebär risk för nära kontakter med andra människor. Sölvesborgs kommun har nu startat ett telefonnummer, en trygghetstelefon, dit du eller din anhörig kan ringa om ni har frågor och funderingar kring rådande situation. Ingen fråga är för liten eller för stor. Trygghetstelefonen är bemannad vardagar klockan 10.00–12.00.

Äldrekurator, Martin Bergstrand-Bolinder och anhörigsamordnare, Christina Hallberg, kommer att svara på dina frågor och funderingar, ge dig råd och stöd och där finns även möjlighet att boka tid för längre samtal.

Detta är inget som ersätter sjukvårdens telefonnummer utan du ska alltid ringa dit om du har behov av sjukvård.

Omsorgsförvaltningens trygghetstelefon: 0456-81 60 90

Vi finns här för dig, är du orolig så ring till oss på trygghetstelefonen.

Senast uppdaterad:

Skriv ut