Sölvesborgs kommun

Stanna hemma ­– 5 tips på saker att göra under påsklovet!

Mamma kramar om sin dotter, på Sölvesborgsbron under solnedgången

För att minska spridningstakten av covid-19 och inte riskera att belasta sjukvården på annan ort rekommenderar Folkhälsomyndigheten att vi helt undviker resor i påsk. För din och andras skull är det alltså bäst att stanna hemma.

Frisk luft gör oss alla gott så även om vi inte kan resa någonstans i påsk kan vi njuta av det Sölvesborg erbjuder. Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer: håll avstånd till andra när du är ute, och stanna hemma om du är det minsta sjuk.

5 tips på utomhusaktiviteter

En flicka i ljust hår cyklar en solig eftermiddag

1. Cykelled Listerlandet – 45 km hjulvänlig väg

En cykeltur på Listerlandet är en resa för alla sinnen. Finns det kraft och ork att cykla långt så passa på och ta hela leden som är cirka 45 km, men det finns många möjligheter till avstickare och genvägar. Du kan se kartan digitalt , 2 MB, öppnas i nytt fönster., eller ring Sölvesborgs turistbyrå på 0456-81 61 81 så skickar de hem en karta till dig!

Vitsippor i bokskogen, på Ryssberget

2. Mitt i naturen – vandringsleder

Det finns många härliga vandringsleder och strövområden i Sölvesborgs kommun. Packa picknickkkorgen och beger er ut i vårsolen och njut av blåsipporna som blommar. På Listers Huvud och på Stibyberget finns bland annat utmärkta vandringsleder som du kan promenera på. Vandringslederna har olika sträckor – välj den väg som passar bäst för er promenad.

3. Centrumnära utflykt

Ta en promenad på Sölvesborgsbron och mellanlanda på mysiga Kaninholmen för lek, fina vyer och lite grillning. Fortsätt gärna över bron och pausa i Ljungaviken. Här finns en lekpark med gröna mattor, fruktträd och en grillhydda precis intill. Här sägs det vara utmärkt för Pokémon-jakt! Har du tid så fortsätt gärna bort till utsiktstornet i närheten av golfbanan. Det går att cykla nästan ända fram. Tornet är cirka fem meter högt och placerat i sumpmark där hav möter land, vilket gör det till ett utmärkt fågeltorn att upptäcka Sölvesborgsvikens fågelliv ifrån, glöm inte kikaren. 

4. Cirkuslekplats, skejtan eller parkourparken – vad väljer du?

Har du ännu inte upptäckt Sölvesborgs senaste storlekplats? På Syrsans väg i stadsdelen Falkvik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du en ny fin lekplats med temat cirkus - lekplatsen innehåller bland annat en manege, klätterställningar, rutschkanor och gungor. Vill du hellre utforska kanter, rails, hörn och trappor beger du dig till skateboardbanan intill resecentrum. Eller varför inte träna lite parkour i parkourparken på Järnvägsgatan intill ICAs parkering?

Konstverk av sten

5. Titta på konst

Promenera eller cykla genom staden och titta på stadens offentliga konstverk - följ rundan genom en digital karta i mobilen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Eller strosa i stan och njut av härlig konst längs vägen. Under påsk smyckas butikernas skyltfönster av konst i alla dess färger. 

Senast uppdaterad:

Skriv ut