Sölvesborgs kommun

Samtalsstöd för barn och ungdomar

Bild på ett rött pappershjärta som hänger i fönster

foto: serny

Barn och ungdomar har rätt att må bra och vara trygga, men ibland ser verkligheten annorlunda ut. För den som inte mår bra eller känner sig otrygg finns det hjälp att få.

Just nu befinner vi oss i en mycket annorlunda situation på grund av Cornaviruset som sprider sig i världen och Sverige. Det pratar och skrivs mycket om Covid-19, Cornaviruset. Detta kan vara både skrämmande och förvirrande. Det kan väcka mycket frågor och oro, som även påverkar hur man har det när man är hemma.

Barn och ungdomar kan ibland behöva komma i kontakt med en vuxen som inte är ens förälder. När skolan är öppen går det alltid bra att prata med en lärare eller någon annan vuxen på skolan. När skolan är stängd finns det andra personer inom Sölvesborgs kommun som man kan vända sig till.

På Sölvesborgs kommun har vi två fältsekreterare, Ola och Helena som finns tillgängliga via telefon och mejl fram till kl. 16.30 på vardagar. Ni ser deras kontaktuppgifter nedan.

Ola Morau
Telefon: 070-325 55 04
E-post: ola.morau@solvesborg.se

Helena Blomqvist
Telefon: 070-667 55 04
E-post: helena.blomqvist@solvesborg.se

Måndag, onsdag och fredag kl. 10:00-12:00 samt tisdagar och torsdagar kl. 13:00-14:30 går det även att ringa 0456-81 63 28 och be att få prata med en socialsekreterare som jobbar med barn och unga, eller mejla till ifo@solvesborg.se Skulle det hända något akut under kväll eller helg går det att ringa social beredskap via telefonnummer: 112. Du kan läsa mer om Individ och familjeomsorgens stöd här » Öppnas i nytt fönster.

Här hittar du kontakter och mer stöd som finns till barn och unga » Öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Sidan publicerad av: Webbadministratör kommunikationskontoret