Sölvesborgs kommun

Bibliotek, fritidsgårdar och musikskola stängs fr.o.m 23 mars

Biblioteken i Sölvesborgs kommun, fritidsgårdarna och musikskolan är stängda för besökare och elever från och med måndagen den 23 mars till och med fredagen den 17 april för att förebygga spridning av Corona-viruset.

Fritidsgårdarnas personal kommer delvis att ha helt nya arbetsuppgifter under den här perioden, de kommer bland annat köra ut dagligvaror som till exempel mat till våra medborgare i Sölvesborg som är över 70 år eller tillhör en riskgrupp.

Personalen på biblioteken och musikskolan kommer inledningsvis att jobba med andra förekommande arbetsuppgifter på sin ordinarie arbetsplats, som inte kräver att besökarna eller eleverna är där.

Lärcentrum och meröppet bibliotek i Mjällby kommer att vara öppet för redan registrerade användare.

Du kan lämna tillbaka det du lånat i bokinkastet som finns på stadsbiblioteket i centrala Sölvesborg och i Mjällby. Men lånetiden på böcker och andra lånade medier förlängs automatiskt, och vi kommer inte att lägga på några förseningsavgifter förrän biblioteken haft öppet igen under två veckor. Reserverade böcker kommer också att finnas kvar i två veckor efter att biblioteken har öppnat igen.

Det går bra att låna om, ställa sig i kö och reservera böcker som du kan hämta när vi öppnat igen i vår webbaserade katalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om du vill ha ett konto för att låna digitala ljudböcker och e-böcker gratis hemifrån så kan du kontakta biblioteket via telefon eller mejl. De finns tillgängliga på vardagar mellan klockan 10:00-16:00 på e-post biblioteket@solvesborg.se eller telefonnummer 0456-81 68 52.

Senast uppdaterad:

Skriv ut