Sölvesborgs kommun

Nu införs vår nya lärplattform Infomentor

Dator och mobiltelefon med nya lättplattformen Infomentor. Foto: Infomentor.

Under våren inför Sölvesborgs kommun lärplattformen Infomentor. I verktyget kommer skolan att kommunicera, dokumentera, administrera och genomföra undervisning. Det kommer att vara den huvudsakliga informationskanalen mellan elev, vårdnadshavare och skola. Infomentor fungerar väl på både dator och mobil.

Vad blir fördelarna för mig?

För dig som vårdnadshavare blir det lättare att kommunicera med skolan, inte minst om du har barn på flera skolor. På ett enkelt sätt kan du anmäla elevens frånvaro, boka tid för utvecklingssamtal, ställa frågor till en mentor/lärare eller se elevens schema och klasslista. Oavsett om du har ett eller flera barn behöver du endast en inloggning för samtliga barn i familjen.

Följ dina barns skolresultat i Infomentor, se hemuppgifter och pågående skolprojekt och ta del av skolresultat och lärarens bedömningar av elevens arbete.


Fler instruktionsfilmer för Infomentor hittar du på Youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När införs Infomentor?

Införandet sker under våren 2018. Olika funktioner kommer successivt att börja användas, varje skola gör sin egen planering. Informationsmängden och rutinerna i systemet kommer att byggas upp efter hand. Hösten 2018 kommer alla delar i Infomentor att användas fullt ut. Vi hoppas att det kommer att gå smidigt, och att vi alla har förståelse för eventuella svårigheter som kan framkomma i uppstarten.

Hur loggar jag in?

Dina personliga inloggningsuppgifter som vårdnadshavare skickas hem via brev under januari månad. Kontakta din skola om problem uppstår.

När du fått tillgång till dina inloggningsuppgifter, så loggar du in i Infomentor här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Support

Se öppettider till supporten på Infomentors hemsida.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jag vill veta mer

För dig som vill veta mer om Infomentor kommer vi att hålla informationsträffar vid följande tillfällen:

  • Bokelundsskolan 30/1 kl. 18:30
  • Bokelundsskolan 1/2 kl. 18:30
  • Mjällby skola 7/2 kl. 18:30 

Senast uppdaterad:

Skriv ut