Sölvesborgs kommun

Ansökan är öppen till Bokelundsskolans fotbollsakademi i samarbete med Mjällby AIF

Fotbollsskor och en fotboll på gräsplan.

Fotboll på Svarta led. Foto: Sölvesborgs kommun.

I samarbete med Mjällby AIF erbjuder Sölvesborgs kommun fotbollsakademin på Bokelundsskolan. Fotbollsakademin är för elever som ska börja högstadiet hösten 2023 och vill satsa på både studier och fotboll.

2020 startade Sölvesborgs kommun och Mjällby AIF den gemensamma satsningen för att erbjuda elever mer rörelse i skolan och ett första steg mot drömmen om att spela fotboll på elitnivå. Nu är det dags att söka till nästa års akademi. Totalt 25 elever har möjlighet att bli antagna.

Bokelundsskolan ser fram emot att nu ta emot sin tredje årskull för fotbollsakademin! Våra utvärderingar och erfarenheter i arbetet med de nuvarande klasserna är mycket positiva och vi känner oss oerhört stolta över att kunna ta emot så många duktiga och fotbollsintresserade ungdomar till vår fina högstadieskola. Vi ser att vi kan leverera en stabil kombination av skola och fotbollsträning, som utvecklar våra elever på många plan. Vårt samarbete med Mjällby AIF är gediget och mycket välfungerande säger Peter Uvenäs, rektor på Bokelundsskolan.

Fotboll på schemat flera gånger i veckan

De elever som blir antagna till fotbollskadademin får träna fotboll under skoltid tre gånger i veckan. Träningarna innehåller bland annat teknik, anfalls- och försvarsspel. Träningslära, etik och moral, kost och hur du förebygger skador ingår också i utbildningsprogrammet.

Träningarna sker främst på idrottsplatsen Svarta led i Sölvesborg och vid några tillfällen under vintern inomhus i Sparbankshallen Bromölla.

Skolarbetet kommer först. En förutsättning för eleverna att delta på träningarna är att studierna fungerar bra. De elever som ansöker behöver ha höga ambitioner för både fotboll och ordinarie ämnen.

Mjällby AIF har god kännedom om den utbildning som fotbollsakademin erbjuder med utbildade och erfarna instruktörer.

Mjällby AIF är otroligt glada och stolta över att ha ett samarbete med Sölvesborgs kommun och Bokelundsskolan för att kunna erbjuda elever fotbollsutbildning från årskurs 7. Skolan har fått en mycket bra start där vi har kunnat kvalitetssäkra fotbollsutbildningen med bra samarbete med skolan samt hög kvalitet på de instruktörer som driver träningen. Detta är ännu ett steg att vi skall kunna erbjuda unga människor att uppfylla sina fotbollsdrömmar, kommenterar Mjällby AIF:s klubbchef Jacob Lennartsson.

Ansökan och möjlighet till fortsättning

Det finns möjlighet att ansöka oavsett könsidentitet och även för de ungdomar som inte bor i Sölvesborgs kommun.

Fotbollsakademin för högstadiet är inte en elitsatsning, men kan vara ett steg på vägen för den som har fotbollsdrömmar. Efter årskurs 9 finns möjlighet att ansöka till elitfotbollsgymnasium på Furulundsskolan i Sölvesborg.

Ansökan till fotbollsakademin sker via e-tjänst eller blankett som finns på kommunens hemsida. Sista ansökningsdatum är söndagen den 15 januari. Efter ansökan följer uttagning till provspel och antagningsbesked.

Senast uppdaterad:

Skriv ut