Sölvesborgs kommun

Ansökan är öppen till Bokelundsskolans fotbollsakademi i samarbete med Mjällby AIF

Fotbollsskor och en fotboll på gräsplan.

Fotboll på Svarta led. Foto: Sölvesborgs kommun.

Mer rörelse i skolan och första steget mot drömmen om att spela fotboll på elitnivå – så sammanfattar Sölvesborgs kommun och Mjällby AIF den gemensamma satsningen. Elever som går i årskurs 6 kan nu ansöka till fotbollsakademin på Bokelundsskolan med start hösten 2022.

Bokelundsskolan är en väl fungerande skola som har stor förmåga att erbjuda eleverna i fotbollsakademin träning i god balans med övriga ämnen säger rektor Peter Uvenäs på Bokelundsskolan.

Fotbollsakademin kommer under nästa läsår att finnas i årskurs 7 och årskurs 8 på Bokelundsskolan. Antalet elever per årskull är 25 stycken. De elever som blir antagna till fotbollskadademin får träna fotboll under skoltid tre gånger i veckan. Detta förutsatt att de ordinarie studierna fungerar bra för eleven. Träningarna äger i huvudsak rum på idrottsplatsen Svarta led i Sölvesborg och vid några tillfällen under vintern inomhus i Sparbankshallen Bromölla. Under träningarna blir det bland annat teknik, anfalls- och försvarsspel. Träningslära, etik och moral, kost och förebyggande av skador ingår också i utbildningsprogrammet. Det finns möjlighet att ansöka till fotbollsakademin på högstadiet oavsett könsidentitet och även för de som inte bor i Sölvesborgs kommun. Efter årskurs 9 finns möjlighet att ansöka om att fortsätta på elitfotbollsgymnasium på Furlundsskolan.

Mjällby AIF har god kännedom om denna typ av utbildning och vill även på sikt kunna öka intresset och tillgängliggöra fotboll i hela lokalsamhället, bland annat genom fotbollsakademin.

Det här kan vara första steget mot drömmen om att spela fotboll på elitnivå, menar MAIF:s klubbchef Fredrik Danielsson. Elitsatsningen börjar först från 16 års ålder på gymnasiet, men de elever som varit med från högstadiet kommer förstås att ha en större erfarenhet redan från starten, fortsätter han.

Ansökan till fotbollsakademin sker via e-tjänst eller blankett som finns tillgängliga på kommunens hemsida. Sista ansökningsdatum är måndagen den 10 januari. Efter ansökan följer uttagning till provspel och antagningsbesked.

Fotbollsakademin är ett samarbete mellan Sölvesborgs kommun och Mjällby AIF.

Senast uppdaterad:

Skriv ut