Sölvesborgs kommun

Har ni funderat på att flytta till Sölvesborg?

Cirkuslekplatsen i Falkvik. Foto: Knall och kula, illustration: Sölvesborgs kommun.

Cirkuslekplatsen i Falkvik. Foto: Knall och kula, illustration: Sölvesborgs kommun.

I Sölvesborgs kommun har du alltid nära till skog, hav och strand, service och butiker – och till kontinenten. De senaste åren har vi fått fina placeringar när nyhetsmagasin och villaorganisationer listat landets och länets bästa kommuner att bo i. Det är vi glada och stolta över!

Vi brukar säga att det är lätt att falla för Sölvesborg. Och även om kommunen, precis som de allra flesta av oss är lite extra härlig i sommarkostym i semestertider, så håller charmen i sig – året runt.

Att bo och leva här har fina fördelar också en grå tisdag i november. Det mesta finns antingen precis runt knuten eller inom räckhåll med tåg. Hav och natur, service och butiker, stora städer, flygplatser och jobbmöjligheter som gör att du inte behöver kompromissa. Livskvaliteten får du på köpet.

Vi hoppas att Sölvesborg snabbt ska kännas som hemma för dig, oavsett om du är en av de många hemvändarna, redan har fritidshus här eller flyttar till kommunen för första gången. Kanske är du redan bosatt här sedan länge men funderar på att flytta till en annan del av kommunen? Oavsett vilket är du alltid varmt välkommen hem till Sölvesborg!

Videoklippet är inspelat i Sölvesborgs kommun våren-sommaren 2021. Initiativtagare, idé och illustrationer: Sölvesborgs kommun. Bakgrunder, inspelning och animationer: Knall och kula. Talmanus och speakerröst i filmen: Mustasch reklambyrå. Klicka på de tre punkterna längst till höger i spelaren för att aktivera undertexter.

Beställ broschyr om att bo i Sölvesborgs kommun

All information som finns i broschyren finns också på kommunens hemsida, men du som föredrar att läsa i tryckt format, eller kanske vill ge broschyren till någon du önskar ska flytta till Sölvesborg, kan beställa en broschyr och få den hemskickad i brevlådan utan kostnad tillsammans med en liten present så länge lagret räcker. Vi skickar vanligtvis broschyren inom någon vecka efter att du beställt den.


Missa inte heller vårt digitala nyhetsbrev på temat bygga och bo om du är intresserad av var det byggs och planeras för nya bostäder i Sölvesborgs kommun, på länken nedan kan du läsa mer om det och börja prenumerera.

Senast uppdaterad:

Skriv ut