Sölvesborgs kommun

Sommarprogram 2021 – Se och göra i Sölvesborg

En familj cyklar på gatan. Färgglada vimplar hänger i luften längs med stadens charmiga shoppinggata Södergatan en solig sommardag.

Sölvesborgs stad, Södergatan.

Äntligen är sommaren här! Vad kan du se och göra i Sölvesborg under dina lediga dagar? Det finns många anledningar till att stanna i Sölvesborg, och hemestra på hemmaplan. Trots pandemin kan vi erbjuda ett brett utbud av anpassade aktiviter för både barn och vuxna!

Barn och ungdomar

I sommar arrangerar Fritidsgårdarna flertalet roliga aktiviteter utomhus. Vi kan även erbjuda en sommarlovsverkstad med proffspysslaren Caroline Malmsjö, bingo i Tredenborg, Skoj på hoj, Cykeldagar, Hemesterturen med mera.

Kultur och fritid

Den 29 juni slår vi upp portarna till en arkeologisk utställning om Ljungavikens och Listers historia i Sölvesborgs slottslängor. Sölvesborgs konsthall, museum, Tingshus och Hälleviks fiskemuseum håller öppet under sommaren, och på Hanö kan du njuta av skulptur i natur! Alla trädgårdsentusiater kan glädjas åt att det blir två dagar fyllda med inspiration när Trädgårdsdagar arrangeras 21-22 augusti, även i år flyttar evenemanget ut och du bjuds hem till utställare och öppna trädgårdar, istället för att vi samlas på Slottsområdet.

Film - Hemestra i Sölvesborg

Filmproduktion: Knall & Kula.

Aktiviteter under covid-19

Vi har gjort anpassningar bland aktiviteterna för att minimera risken för smittspridning. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner. Vi håller oss uppdaterade om det sker några förändringar som leder till att vi kan behöva göra fler anpassningar eller ställa in aktiviteter.

Du kan hjälpa till att minimera smittspridning:

  • Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk
  • Tvätta händerna ofta och noggrant
  • Håll avstånd och undvik att skapa trängsel

Senast uppdaterad:

Skriv ut