Sölvesborgs kommun

Ta färjan till Hanö

Förändring i evenemanget: Ingen

15 maj - 22 aug
Nogersunds hamn - Hanö hamn
Hanöbåten M/F Vitaskär. Foto: Serny.

Hanöbåten M/F Vitaskär trafikerar Sölvesborgs skärgård. Foto: Serny.

Hanöbåten M/F Vitaskär går under sommaren flera gånger dagligen från Nogersund till Hanö och tillbaka.

Reser du från Nogersund köper du din biljett i biljettkiosken innan avgång. Du betalar med Swish, betalkort eller kontant. På vägen tillbaka köper du din biljett när du går ombord på båten.

Om du har Blekingetrafikens sommarbiljett/sommarkort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. behöver du bara visa upp det på båten, under tiden som det är giltigt (14 juni–15 augusti).

  • 15 maj-23 juni går den första turen med Hanöbåten cirka klockan 9-10, och den sista runt 17-19, beroende på veckodag
  • 23 juni-22 augusti går den första turen med Hanöbåten cirka klockan 9-10, och den sista runt klockan 21, beroende på veckodag
Hanö, skylt. Foto: Sölvesborgs kommun.

Hanö är ett populärt utflyktsmål med naturupplevelser, utsikt, bad och en spännande historia och sägner kopplade till ön. Foto: Sölvesborgs kommun.

Sträckan trafikeras av Region Blekinge, Blekingetrafiken via Haglund shipping.

För att minska risken för smittspridning av covid-19 är det är reducerat antal platser ombord på båten. Välj utspridda platser ombord och håll avstånden. 

Vill du resa kollektivt via eller från centrala Sölvesborg till Nogersund kan du göra det genom att ta Blekingtrafikens stadsbuss 2 Nogersund från till exempel resecentrum eller någon av de andra centrala hållplatserna. Du behöver ha en giltig biljett när du går på bussen, det går inte att köpa ombord.

Här kan du se biljettpris och tidtabell för Hanöbåten på Blekingetrafikens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information
Datum: 15 maj 2021 - 22 augusti 2021
Tid: 08:45 - 20:55
Ort: Nogersunds hamn - Hanö hamn
Pris: Se biljettpriser på Blekingetrafikens webbplats
Tillgänglighet: Båt och brygga är till viss del tillgänglighetanpassad för rullstol och rollator, för specifika frågor kontakta Blekingetrafiken

Senast uppdaterad:

Skriv ut