Sölvesborgs kommun

Stolarna vid havet

Förändring i evenemanget: Ingen

15 apr
Hörvik-Krokås hembygdsgård
Två män tittar på varandra

Stolarna vid havet

Nyskriven komedi om politik och vänskap av Adde Malmberg.

15 april kl. 19.00-20.40

Hörvid-Krokås hembygdsgård

Allan, en pensionerad politiker sitter vid sitt fritidshus, i sin favoritträdgårdsstol på sin favoritplats, en kulle med utsikt över havet. Snart visar det sig att hans nya granne är hans tidigare politiske motståndare Rutger! Även han är pensionerad och vill njuta av den fina utsikten.

I varsin stol, målad i varsin färg – röd respektive blå – och på varsin sida av tomtgränsen startar nu ett vardagsgnabb om precis allt som de tycker olika om. De är aldrig överens och har alltid olika utgångspunkter och drar olika slutsatser, men påfallande ofta tycker de ändå samma sak och långsamt uppstår ett slags vänskap mellan dem.

En dag dyker inte Rutger upp och Allan tror först att han inte längre duger, men istället visar det sig att Rutger är sjuk. Han kommer tillbaka men efter ett tag är han borta för alltid. En varm komedi om meningsskiljaktigheter och likheter där vi kanske inte visste att de fanns.

Allan spelas av Ralph Carlsson, känd från ”Enkelstöten”, ”Hundraåringen” och ”Solsidan”. I rollen som Rutger ser vi Gustav Levin känd från TV-serien ”Träpatronerna”, Lars Molins ”Tre kärlekar” och ”Skärgårdsdoktorn”.

Entré

Vuxen 160 kr, med scenpass 120 kr.
Ungdom t o m 26 år 75 kr.

Biljett

Biljett köpes på Medborgarkontoret/Sölvesborgs turistbyrå eller på www.nortic.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arrangör

Sölvesborgs riksteaterförening

Mer information

Läs mer på Riksteaterföreningens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information
Datum: 15 april 2023
Tid: 19:00 - 20:40
Ort: Hörvik-Krokås hembygdsgård
Pris: Vuxen 160 kr, Ungdom 75 kr

Senast uppdaterad:

Skriv ut