Sölvesborgs kommun

Sommarlovsaktiviter med biblioteken

Förändring i evenemanget: Ingen

1 jun - 15 aug
Sölvesborg
En pojke ligger på en brygga i badshorts och läser en bok.

Tycker du om att läsa? Var med i sommarboken.

Sölvesborgs bibliotek ordnar flera roliga aktiviteter och sommarlovsläsning under sommaren. Anmäl dig gärna till sommarboken, kom på rockveckan eller besök oss på Muminveckan när vi uppmärksammar Mumindagen och Tove Janssons födelsedag!

Sommarboken, 1 juni-15 augusti

Vill du hänga med drakar och superhjältar mellan sol och bad på sommarlovet? Då kan du vara med i Sommarboken. Läs eller lyssna på minst en bok under sommarlovet och få en bok som pris. Från och med den 1 juni kan du hämta sommarbokshäften på Sölvesborgs bibliotek eller på någon av våra filialer. Du kan även fylla i den på Sölvesborgs kommuns hemsida. Inlämning senast den 15 augusti.
>> Läs mer

Rockvecka, vecka 23

Vill du komma i festivalstämning inför Sweden Rock festival? Kanske bli nostalgisk och kolla in tidigare års Sweden Rock-tröjor eller läsa om din favoritartist? Då är du välkommen till Sölvesborgs bibliotek! Hela Sölvesborgs kommun sjuder av rock under Sweden Rock festival. Det uppmärksammar vi på Sölvesborgs bibliotek hela rockveckan med en utställning, rockiga boktips för vuxna och barn och så klart lite pyssel på barnavdelningen.

Vi älskar rock, lördag 11 juni kl. 13.00

En musikföreställning för barn, läs mer.

Sommarlovsläsning, vecka 26

Vill du ha en egen bok att läsa i sommar? Då kan du komma till Sölvesborgs bibliotek mellan den 27 juni till den 1 juli. Vi har nämligen gömt ett antal böcker på kluriga ställen. Boken du hittar får du av oss. Ett paket/person, för barn upp till 16 år.

Skapa poesi, vecka 29-30

Testa på olika sätt att skapa din egen poesi. Vi kommer klippa och klistra, stryka under och över, skriva och vara kreativa. Barn och unga i alla åldrar är välkomna. Material ligger framme under v.29 och v.30.

Handledning kommer finnas vid två tillfällen:
måndag 18/7 mellan kl.11-12
måndag 25/7 mellan kl.11-12.
Ingen föranmälan krävs.

Muminvecka på Sölvesborgs bibliotek, vecka 32

Vilken Muminfigur tycker du bäst om Lilla My, Mumintrollet eller Snorkfröken? Den 9 augusti är det Mumindagen och Tove Janssons födelsedag. I samband det har vi på Sölvesborgs bibliotek på Muminvecka. Vi erbjuder boktips om för både barn och vuxna, pyssel, tipsrunda om Mumintrollens figurer och utställning.

Mer information
Datum: 1 juni 2022 - 15 augusti 2022
Tid: 00:00 - 00:00
Ort: Sölvesborg
Pris: Gratis

Senast uppdaterad:

Skriv ut